Witold Kepinski - 13 december 2023

Dustin, Protinus IT en SoftwareOne winnen contract EAP2023

Dustin, Protinus IT en SoftwareOne hebben de Europese softwareaanbesteding (EAP2023) gewonnen. Het contract omvat de levering van standaardsoftware en aanverwante diensten ten behoeve van de centrale overheid (Staat der Nederlanden) en een aantal zelfstandige bestuursorganen (ZBO) en heeft een looptijd van twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar.

Dustin, Protinus IT en SoftwareOne winnen contract EAP2023 image

Dustin, Protinus IT en SoftwareOne zijn de drie winnaars en er zullen binnen het contract minicompetities plaatsvinden. Meestal met de drie winnaars, maar soms in geval van een functioneel verzoek, tussen vier partijen, met inbegrip van de winnaar van het andere aansluitende perceel.

De aanbesteding valt onder de categorie overheidssoftware en is gecoördineerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid namens negen ministeries en enkele organisatie-eenheden en onafhankelijke bestuursorganen (de deelnemers). De deelnemers hebben in totaal ongeveer 155.000 medewerkers in dienst, verdeeld over verschillende locaties in Nederland.

"We zijn trots en blij met het vertrouwen dat de centrale overheid in Dustin stelt. Een contract van deze omvang toont aan dat we concurrerend zijn op het gebied van softwareoplossingen en dat Dustin een toonaangevende IT-partner is in Nederland. "We kijken uit naar deze samenwerking", zegt René Schenk (foto), verantwoordelijk voor Large Corporate and Public bij Dustin in Nederland.

Vincent Verbiesen, algemeen directeur van Protinus IT, benadrukte de toegevoegde waarde van de Managed Sourcing formule en het partnernetwerk: "We bieden standaardprogrammatuur van elke gewenste leverancier, gecombineerd met de beste dienstverlening." Het contract bedient gezamenlijk ongeveer 155.000 medewerkers van deelnemende instanties verspreid over Nederland. Met de winst van dit contract blijft Protinus IT haar inzet tonen voor innovatieve oplossingen en draagt ze bij aan de digitale transformatie van de Rijksoverheid.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!