13 december 2023

De moderne werkplek wordt steeds intuïtiever en completer

De moderne werkplek is toe aan zijn tweede generatie. Waar eens de focus lag op altijd en overal werken, draait het nu steeds meer om: hoe werk ik productiever én veiliger? De vraag ‘wat kan worden geautomatiseerd?’ speelt ook een belangrijke rol. Copaco heeft een uitgebreid assortiment aan cloudoplossingen en helpt hiermee partners om de moderne werkplek van hun eindklanten nog efficiënter in te richten. Zonder de securityrisico’s uit het oog te verliezen.

De moderne werkplek wordt steeds intuïtiever en completer image

Microsoft 365 als basis
Het aanbod van Copaco om een moderne werkplek te creëren, is de afgelopen tijd flink uitgebreid, vertelt Dirk Cortenbach, Productmanager Microsoft bij het Copaco Cloudteam. De basis is en blijft Microsoft 365, vertelt Cortenbach: “We willen dat medewerkers altijd productief en veilig kunnen werken. Met de variëteit aan diensten in het portfolio van Copaco Cloud kunnen onze IT-partners een complete propositie creëren.” Deze diensten zijn vaak een aanvulling op Microsoft 365, maar niet per se ontwikkeld door Microsoft zelf.

Paul Siemes, eveneens productmanager bij Copaco Cloud vertelt: “Als aanvulling op de moderne werkplek leveren wij sinds dit jaar onder andere Operator Connect, een oplossing die van jouw Teams app een volwaardige VoIP oplossing maakt. Cortenbach vult aan: “Om dat de meeste eindklanten al gebruik maken van Teams en de licentie een standaard onderdeel is van het Microsoft Business model, is dit een makkelijke overstap om te maken. De eindklant krijgt hierdoor een moderne VoIP oplossing en de reseller een betere lock-in, meer omzet en een hogere marge”.

Gevaarlijke e-mails afvangen
Copaco ziet een sterke groei in de securityoplossingen van onder andere Microsoft en Acronis, vertelt Siemes. “Neem bijvoorbeeld Acronis: van oudsher een back-up oplossing. Maar ook zij hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan hun securitypropositie. Voorbeelden daarvan zijn Advanced Email Security, hiermee worden e-mailberichten gecontroleerd of de inhoud geen phishing links of virussen bevat. Ook hebben ze Advanced EDR toegevoegd aan het portfolio waarmee je jouw endpoint kunt beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Al met al biedt Copaco een uitgebreid palet aan securitydiensten die jouw moderne werkplek van A tot Z kunnen beveiligen”.

Vanuit Copaco Cloud blijft er altijd aandacht voor security, vertelt Cortenbach: “Eigenlijk is het toevoegen van een securityoplossing die jouw e-mails scant een no-brainer, je moderne werkplek is voor slechts een paar euro extra beschermd tegen aanvallen van buitenaf. Toch zie je dat veel eindklanten de noodzaak van deze aanvullende security-oplossingen niet inzien. Ze denken al snel: dit gebeurt mij niet. Maar in de praktijk blijkt helaas anders. ” Siemes: “Ze zijn helemaal niet uit op data, maar op geld. Denk nooit dat je te klein bent, jij hebt toch ook een bankrekening?”

Automatiseren van je e-mailhandtekening
Ook heeft Copaco Exclaimer toegevoegd waarmee e-mailhandtekeningen centraal te beheren zijn. Siemes: “Veel organisaties hebben geen oplossing voor het beheren van email handtekeningen, hierdoor ontstaat er een wirwar van verschillende versies of ontbreekt deze wanneer je een email verstuurd vanaf een ander device dan normaal. Met Exclaimer standaardiseer je de email handtekening die automatisch voldoet aan de huisstijl. Een simpele, maar duidelijke verrijking van de moderne werkplek” aldus Siemes.

Geautomatiseerde overeenkomsten
Alle oplossingen komen samen in Microsoft 365, net als andere automation tools die medewerkers veel productiever maken. Cortenbach: “Neem DocuSign. Je wilt niet dat medewerkers contracten uitprinten om te laten ondertekenen. Het gevaar bestaat dat ze even op kantoor rondslingeren om ze vervolgens weer in te scannen of over te typen. Met DocuSign automatiseer je dit hele proces en wordt data direct in de juiste systemen en mappen geplaatst.”

Bel Copaco voor advies
Als partners de moderne werkplek niet in zijn geheel aanbieden aan klanten, heeft dat niet altijd te maken met onwil. “Ze komen handen te kort, en hebben geen tijd hebben om kennis te vergaren en nieuwe oplossingen te introduceren bij klanten. Dan blijven ze liever bij wat ze al kennen”, aldus Siemes. Cortenbach vult aan: “Het is niet altijd technische hulp wat ze zoeken, soms worstelen partners hoe ze de propositie het best kunnen implementeren.”

Hij gaat verder: “Bel ons. Wij luisteren graag en geven je tips. We spreken met honderden partners per maand en daar leren wij van. Die leermomenten en onze ervaring maken dat wij een echte sparringpartner zijn, “Al die kennis delen we in Webinars en nieuwsbrieven, maar nog liever gaan we met onze partners in gesprek, voor persoonlijk advies,” vertelt Siemes.

Eén van de lessen gaat over hoe partners meer uit hun Microsoft-licenties kunnen halen. Cortenbach: “De marges voor de abonnementen liggen misschien wat lager, maar Microsoft biedt veel incentive programma’s, waarmee je als partner extra geld kan verdienen. Wij helpen je begrijpen hoe die programma’s werken, hoe je een ideale partner van Microsoft wordt en hoe je je partnerstatus verbetert, zodat je de voordelen maximaal benut.”

Over naar de public cloud?
Willen alle partners en eindklanten overigens volledig over naar de public cloud? Of houden ze Microsoft 365 liever in een private cloud? Volgens Siemes en Cortenbach zijn de meningen hierover verdeeld. Niet alles gaat even gemakkelijk over naar de public cloud. Sommige partners prefereren een inkoopmodel eenvoudiger dan Azure, willen 100% zekerheid over hun datalocatie in Nederland of zijn simpelweg gestandaardiseerd op VMware.

Cortenbach: “Sommige partners kunnen of willen niet overstappen naar Azure, maar ook niet opnieuw investeren in hun eigen servers. Daarom investeert Copaco al enkele jaren flink in een eigen VMware-propositie. Op deze manier blijft data in Nederland en hoeven partners hun eigen infrastructuur niet meer te onderhouden.

Volgende evolutie van de moderne werkplek
Hoe de moderne werkplek ook wordt gehost, het maakt eigenlijk niet uit. Het gaat om de productiviteit en veiligheid van medewerkers en hoe partners daaraan tegemoetkomen door de werkplek altijd en overal beschikbaar te maken. Siemes: “Aan onze partners de taak om van de eindklant te snappen hoe en waar ze werken, en hoe dat productiever of veiliger kan. Maar ze kunnen ons natuurlijk altijd bellen voor advies over de moderne werkplek.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!