Wouter Hoeffnagel - 21 december 2023

Visma haalt ruim vier miljard euro op bij investeerders

Visma, leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware in Europa en Latijns-Amerika, haalt ruim € 4 miljard op bij investeerders. Het wil de investering gebruiken om zijn international groei te ondersteunen.

Visma haalt ruim vier miljard euro op bij investeerders image

De transactie, waarbij Visma wordt gewaardeerd op EUR19 miljard, zal ongeveer twintig nieuwe investeerders verwelkomen in het aandeelhoudersregister, goed voor ruim € 1 miljard aan aandeleninvesteringen. Diverse nieuwe investeerders steken geld in Visma, waaronder Altaroc, Jane Street, NPS en NYC Retirement System. Bestaande investeerders steken daarnaast ongeveer € 3 miljard in het bedrijf. Het gaat onder meer om HG, ICG -, TPG - en Visma-management.

17% hogere jaarlijks terugkerende omzet

De jaarlijks terugkerende omzet (JTO) van Visma bedraagt 2,2 miljard euro aan het einde van het derde kwartaal van 2023, wat neerkomt op een groei van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en 17 jaar ononderbroken omzet- en EBITDA-groei op jaarbasis (respectievelijk 18% en 22% CAGR gedurende de periode).

Visma levert onder meer cloud boekhoud- en ERP-oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven in de regio. Het bedrijf breidde de afgelopen tijd onder meer uit naar Frankrijk, Duitsland, Portugal, Peru en IJsland werd betreden. Het bedrijf is in totaal in 28 landen actief en telt meer dan 15.000 werknemers.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!