Witold Kepinski - 21 december 2023

Cisco neemt Isovalent over

Cisco heeft de intentie aangekondigd om Isovalent over te nemen, speler op het gebied van open source cloud-native netwerken en beveiliging, om zijn veilige netwerkmogelijkheden in public cloud omgevingen te versterken.

Cisco neemt Isovalent over image

De overname van Isovalent zal voortbouwen op de Cisco Security Cloud-visie, een AI-gedreven, door de cloud geleverd, geïntegreerd beveiligingsplatform voor organisaties van elke vorm en omvang. Met de Cisco Security Cloud kunnen klanten beveiligingscontroles uit de multicloud-infrastructuur abstraheren om geavanceerde bescherming te bieden tegen opkomende bedreigingen in elke cloud, applicatie of workload.

“Samen met Isovalent zal Cisco voortbouwen op de open source-kracht van Cilium om een ​​werkelijk unieke multicloud-beveiligings- en netwerkcapaciteit te creëren om klanten te helpen hun digitale transformatietrajecten te vereenvoudigen en te versnellen”, aldus Jeetu Patel, executive vice president en general manager van Security en Samenwerking bij Cisco. "Stel je voor dat je in de huidige gedistribueerde omgeving - van applicaties, virtuele machines, containers en cloud-assets - beveiligingscontroles hebt met volledige zichtbaarheid, zonder de netwerk- en applicatieprestaties te belemmeren. De combinatie van Cisco en Isovalent zal dit werkelijkheid maken."

Het team van Isovalent levert een belangrijke bijdrage aan de open source-technologie eBPF en heeft leiding gegeven aan de ontwikkeling van Cilium, de toonaangevende cloud-native oplossing voor netwerken en beveiliging. eBPF biedt ongeëvenaard inzicht in de interne werking van het besturingssysteem - een ideale interface voor het bouwen van beveiligingssystemen die een werklast kunnen beschermen terwijl deze actief is. Cilium biedt IT- en platformengineeringteams krachtige netwerkmogelijkheden en ongeëvenaard inzicht in het gedrag en de communicatie van cloud-native applicaties, waardoor een naadloze beleidsdefinitie van softwaregedefinieerde netwerken mogelijk wordt. Isovalent heeft onlangs ook geïntroduceerd:

  • Cilium Mesh: zorgt voor een eenvoudige verbinding van Kubernetes-clusters met bestaande infrastructuur in hybride clouds,
  • Tetragon: een op eBPF gebaseerde open source beveiligingsoplossing die runtime-gedrag binnen een applicatie en op het netwerk inzichtelijk maakt en afdwingt.
  • Isovalent Enterprise: een bedrijfsdistributie van Cilium en Tetragon

Cisco is van plan Isovalent's innovatieaanbod voor klanten, waaronder Isovalent Enterprise, te blijven aanbieden en erop voort te bouwen.

"Cisco zet zich in voor het koesteren van, investeren in en bijdragen aan de open source-gemeenschappen eBPF en Cilium", zegt Stephen Augustus, hoofd Open Source bij Cisco. “Het team van Isovalent zal zich aansluiten bij Cisco’s diepe bank van open source governance en technisch leiderschap om complexe cloud-native, beveiligings- en netwerkuitdagingen op te lossen. Hun kennis zal de innovatie in het hele bedrijf versnellen en helpen het Cisco Security Cloud-platform verder te versterken om te voldoen aan de groeiende eisen van onze klanten."

Isovalent bekleedt leidende posities in de Cloud Native Computing Foundation en eBPF Foundation, naast bijdragen aan upstream-software, en deze overname versterkt de rol van Cisco bij het ondersteunen van het open source-ecosysteem. Samen als leiders op het gebied van netwerken en beveiliging zullen Cisco en Isovalent oplossingen bouwen die worden aangedreven door eBPF-technologie en die tot doel hebben de uitdaging op te lossen van het beschermen van werklasten, waar deze zich ook bevinden. Cisco zet zich in voor Cilium en Tetragon als open source-projecten en is van plan een onafhankelijke adviesraad op te richten om de bijdragen van Cisco aan deze belangrijke inspanningen te helpen sturen op een manier die aansluit bij de behoeften van de open source-gemeenschap.

Het Isovalent-team zal zich bij de Cisco Security Business Group voegen zodra de overname is afgerond, wat naar verwachting in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2024 zal zijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!