Redactie - 22 december 2023

Gerard Sanderink wil winstuitkering van 30 miljoen euro van Centric

Gerard Sanderink, de oprichter van Centric die eerder door de rechter aan de kant is gezet, wil meer invloed op de geplande verkoop van Centric. Ook wil Sanderink een winstuitkering uit het bedrijf van dertig miljoen euro.

Gerard Sanderink wil winstuitkering van 30 miljoen euro van Centric image

Diverse media melden dat Sanderink wil dat de Ondernemingskamer (OK) de tijdelijke bestuurders van Centric beweegt tot het uitkeren van dividend, waarbij het zou gaan om minimaal dertig miljoen euro over 2021 en 2022. Ook wil Sanderink dat het besluit om over 2023 geen dividend uit te keren te herzien.

De door de OK aangestelde bestuurders weigeren dit. Zij wijzen erop dat Centric verlies leidt en wijzen daarnaast op eerdere uitkeringen aan Sanderink.

Veel interesse vanuit potentiële kopers

Sanderink gaf afgelopen zomer al aan zijn bedrijf te willen verkopen, wat uiteindelijk op straat kwam te liggen. Peter Wakkie, een van de door de OK aangestelde bestuurders, stelt dat dit tot veel interesse vanuit de markt heeft geleid. De telefoon staat volgens Wakkie 'roodgloeiend'.

De selectie van kopers is volgens Wakkie streng. Zo mag Sanderink of zijn vrouw op geen enkele wijze een rol spelen bij de nieuwe eigenaar. Ook moet de koper oog hebben voor het maatschappelijk belang van Centric, en moet een adequaat dividendbeleid gevoerd worden.

Sanderink pleit bij de OK voor meer invloed op de verkoop van Centric. De OK gaat hiermee akkoord, maar benadrukt dat Centric zodra de verkoop is afgerond zijn eigen weg moet kunnen gaan.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!