Wouter Hoeffnagel - 28 december 2023

Apple hervat verkoop van smartwatches in VS

Een Amerikaanse rechter schuift het eerder afgekondigde verkoopverbod tijdelijk aan de kant schuift. De verkoop van de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 in de Verenigde Staten (VS) is inmiddels hervat.

Apple hervat verkoop van smartwatches in VS image

Het importverbod is tijdelijk opgeschort door de United States Court of Appeals for the Federal Circuit, meldt The Verge dat de uitspraak publiceert. Het verkoopverbod was sinds eerder deze week van kracht; Apple mocht de smartwatches niet meer via eigen winkels en derde partijen leveren.

Patenten van Masimo geschonden

Het verkoopverbod is het resultaat van een zaak bij de International Trade Commission (ITO) aangespannen door het medisch bedrijf Masimo. Deze stelt dat Apple zijn bedrijfsgeheimen heeft gestolen en patenten schendt met de implementatie van zijn bloedzuurstofmeter in Apple Watch-modellen. De ITO stelde Masimo eerder in het gelijk, waarna de commissie Apple een handelsverbod oplegde voor de twee Apple Watch-modellen in de VS.

De smartwatches zijn overigens inmiddels door Apple aangepast om de patenten van Masimo niet meer te schenden. Deze aangepaste modellen zijn ter controle voorgelegd aan de Amerikaanse douane. Indien deze akkoord gaat met de aanpassingen en oordeelt dat de patentschending hiermee is beëindigd mag Apple de import van de Apple Watch-modellen blijvend hervatten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!