Jeroen Bordewijk - 02 januari 2024

Stem op de Cloud Security Innovator of the Year!

Sinds 2020 hebben de Dutch IT Channel Awards een speciale categorie voor iets dat steeds meer aandacht verdient en ook krijgt: de beveiliging van cloudomgevingen. De award voor Cloud Security Innovator of the Year werd de afgelopen twee jaargangen gewonnen door Trend Micro. De eerste, in 2020, was voor IBM Nederland.

Stem op de Cloud Security Innovator of the Year! image

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen. De genomineerden in deze categorie zijn:

Arctic Wolf is een Amerikaans bedrijf dat IT-systemen beveiligt door continu te monitoren, dreigingen te detecteren en daarop te reageren. Vooral de oplossing Arctic Wolf Cloud Detection and Response, die bedreigingen voor IaaS- en SaaS-bronnen identificeert en stopt, is bepaald geen overbodigheid. Immers, niet minder dan 94 procent van de bedrijven vertrouwt op minstens één public cloud, 84 procent voert een multicloud strategie en 43 procent heeft onvoldoende zicht op de veiligheid van de gebruikte cloudsystemen, zo waarschuwen de experts van Arctic Wolf. En dat terwijl toch echt 44 procent van alle cyberaanvallen 'cloud-enabled' is. Arctic Wolf was nog niet eerder genomineerd voor een Dutch IT Channel Award.

Cloudflare gaat de boer op als een 'innovatieve gamechanger' op het gebied van applicatie- en netwerkbeveiliging. Met zero trustoplossingen beschermt het Amerikaanse bedrijf, opgericht in 2009, internetdiensten tegen onder meer DDoS-aanvallen. 'Veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid overal', is de slogan die in grote letters prijkt op de eigen website. Cloudflare haakt in op de hedendaagse noodzaak om voortdurend en overal alles met alles te verbinden, een 'hyperconnectiviteit' die uitdagingen geeft als het gaat om veiligheid, performance, weerbaarheid en zeker ook privacy. Cloudflare is een uniforme 'connectivity cloud', die wereldwijd miljoenen gebruikers veilig verbindt en beschermt, van particulieren tot de grootste enterprises.

Commvault kwam dit najaar met de grootste aankondiging sinds de lancering van de Metallic SaaS portefeuille in 2019. Met een geheel nieuw platform en een zeer innovatief gebruik van technologieën als AI verlegt het Amerikaanse softwarebedrijf de focus van dataprotectie naar 'cyber resilience': weerbaarheid. De hoeveelheden data in organisaties groeien nog altijd exponentieel en protectie alleen is niet genoeg. Op basis van diepgaande bedreigingsmonitoring en gepatenteerde cyberdeceptie ontwikkelde Commvault een gedifferentieerde oplossing, die niet alleen omgevingen en data effectief beveiligt, maar bovendien na een aanval (alle) workloads kan herstellen. Commvault was ook vorig jaar genomineerd in deze categorie.

Proofpoint detecteert cyberaanvallen 'op ninja-niveau'. Als een Japanse 'ninja' – een fanatieke strijder met doodsverachting – beschermt dit cyberbeveiligingsbedrijf IT-omgevingen tot de laatste snik. En dan vooral het e-mail-verkeer van medewerkers, want zeker door het gebruik van AI neemt juist daar het aantal geavanceerde en gerichte cyberaanvallen schrikbarend toe. De leverancier van producten tegen onder meer identiteitsbedreigingen en gegevensverlies is niet zomaar een aanbieder van cyber security; Proofpoint is 'de voorhoede van innovatie, betrouwbaarheid en beveiliging in de digitale arena'. De 'ninja's' van Proofpoint, een product dat vooral geschikt is als aanvulling op de beveiliging van Microsoft-producten, komen overigens niet uit Japan, maar uit Californië.

Trend Micro won deze award al twee keer en doet dit jaar een gooi met Trend Vision One, volgens het Amerikaans-Japanse bedrijf het eerste volledig geïntegreerde security services platform voor cloud builders. Met dit all-in-one platform, waarmee organisaties cyberrisico's kunnen begrijpen, communiceren en (uiteraard) beperken, helpt Trend Micro het nog altijd grote aantal organisaties die problemen ondervinden met migraties van (legacy) gegevens naar de cloud en de bescherming van data in verschillende clouds. Trend Vision One is het resultaat van 35 ervaring in IT en security en bevat oplossingen voor onder meer cloud security posture management, workload security, container security, file storage security, network security en cloud visibility.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!