Witold Kepinski - 01 januari 2024

Vestig uw merk met een streamingplatform

Bedrijven zijn tegenwoordig voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om met hun publiek in contact te komen en hun merkaanwezigheid te vestigen. Een van die manieren die aanzienlijke grip heeft gekregen, is het hebben van een eigen streamingplatform. Hier zijn drie opties zo meldt AVIXA, de Audiovisual and Integrated Experience Association.

Vestig uw merk met een streamingplatform image

Contentmakers en bedrijven in het huidige digitale landschap zoeken voortdurend naar innovatieve manieren om met hun publiek in contact te komen en hun merkaanwezigheid te vestigen. Een van die manieren die aanzienlijke grip heeft gekregen, is het hebben van een eigen streamingplatform. Het bezitten van een Over the Top (OTT) streamingplatform biedt tal van voordelen, van meer controle over de distributie van inhoud tot de mogelijkheid om inkomsten te genereren met hun creaties. Het helemaal opnieuw opbouwen van een aangepast streamingplatform kan echter een tijdrovend en complex proces zijn. Gelukkig biedt het gebruik van een service van derden om een ​​aangepast streamingplatform te creëren een snelle en gemakkelijke oplossing voor deze uitdagingen.

In dit artikel wordt onderzocht waarom makers van inhoud en bedrijven hun eigen streamingplatform zouden moeten hebben, wat de voordelen zijn van het gebruik van diensten van derden om dit doel te bereiken, en verschillende commercieel beschikbare diensten.

WAAROM DERDE PARTIJ?

Contentmakers en bedrijven zouden om verschillende dwingende redenen moeten overwegen om een ​​streamingplatform van derden te gebruiken:

  1. Een streamingplatform van derden biedt een breed bereik en toegang tot een groot en divers publiek. Door gebruik te maken van deze platforms kunnen makers van inhoud en bedrijven een wereldwijde gebruikersbasis aanboren, waardoor de zichtbaarheid en bekendheid van hun inhoud of producten wordt vergroot.
  2. Deze platforms bieden geavanceerde analyses en inzichten, waardoor makers van inhoud en bedrijven waardevolle gegevens over hun publiek kunnen verzamelen, waaronder demografische gegevens, kijkgewoonten en betrokkenheidsstatistieken. Deze informatie kan worden gebruikt om inhoud en marketingstrategieën te optimaliseren, zodat de juiste inhoud op het juiste moment de juiste mensen bereikt.
  3. Streamingplatforms van derden bieden vaak mogelijkheden om inkomsten te genereren via advertenties, sponsoring of abonnementsmodellen. Hierdoor kunnen makers van inhoud en bedrijven inkomsten genereren en hun activiteiten ondersteunen.
  4. Door samen te werken met een streamingplatform van derden worden de technische lasten en kosten van het bouwen en onderhouden van een interne streaminginfrastructuur verminderd.

Deze platforms bieden betrouwbare en schaalbare streamingoplossingen, waardoor middelen vrijkomen om zich te concentreren op het creëren van inhoud en bedrijfsontwikkeling. Kortom, het gebruik van een streamingplatform van derden kan makers van inhoud en bedrijven een groot aantal voordelen bieden, waaronder een breed publieksbereik, waardevolle analyses, mogelijkheden voor het genereren van inkomsten en vereenvoudigde technische vereisten.

WELKE STREAMINGPLATFORMS VAN DERDEN ZIJN BESCHIKBAAR?

Videoplatforms zijn uitgegroeid tot krachtige hulpmiddelen voor makers van inhoud en hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we online informatie consumeren en delen. Met hun toenemende populariteit zijn deze platforms uitgegroeid tot de standaard digitale diensten die online worden geleverd en bieden ze een perfect medium voor professionals die zich toeleggen op het maken van inhoud, muziek en nog veel meer.

Er is een groot aanbod aan aanbieders die soortgelijke diensten aanbieden. Hier zijn er drie:

Zype

Zype brengt zichzelf op de markt als de enige oplossing die kant-en-klaar een end-to-end platform biedt, dat dient als een flexibele, API-gerichte architectuur om op maat gemaakte ervaringen te creëren. Ze beschikken over een open raamwerk waarmee bedrijven hun opslag, codering, videospeler, DAM/MAM of CDN kunnen gebruiken als hub voor video-infrastructuur.

Hun full-stack video-API maakt codering, opslag, spelerbeheer, afspelen en afspeellijstbeheer mogelijk voor lange en korte videoclips, lineaire videofeeds en livestreams, allemaal mogelijk gemaakt door een headless video-API die meer dan 3 miljard maandelijkse verzoeken verwerkt .

Met Zype kun je een krachtige video-betaalmuur creëren die compatibel is met elke speler, stream of betalingsdienst. Voor marketeers ondersteunt Zype een robuuste gegevensverzameling om klantinformatie te verzamelen op het moment van bekijken. Alle grote mobiele en tv-marktplaatsen zijn vooraf geïntegreerd, zodat uw ontwikkelingsteam al hun tijd aan innovatie kan besteden.

Cloudflare

Als je aan Cloudflare denkt, denk je meestal aan hun CDN die verbeterde prestaties biedt voor miljoenen websites over de hele wereld. Maar diezelfde technologische ruggengraat kan worden gebruikt om tegen een relatief lage prijs een streamingplatform voor organisaties te bouwen.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van het Anycast-netwerk van Cloudflare is de mogelijkheid om de opstarttijden en buffering van video aanzienlijk te verkorten. Traditionele videoleveringsmethoden hebben vaak last van lange laadtijden, wat frustratie bij kijkers veroorzaakt. Het netwerk van Cloudflare cachet en levert echter strategisch HTTP(S)-video-inhoud, inclusief adaptieve bitrate-formaten, wat resulteert in een naadloze en ononderbroken video-afspeelervaring.

De bandbreedtekosten kunnen snel oplopen voor website-eigenaren, vooral wanneer video's naar een groot publiek worden gestreamd. Cloudflare onderkent deze uitdaging en biedt een kosteneffectieve oplossing. Organisaties kunnen waardevolle bronnen besparen op de bandbreedtekosten van de oorspronkelijke server door gebruik te maken van hun netwerk.

VPlayed

VPlayed benadrukt de merkopties, waardoor contenteigenaren hun streamingplatforms volledig kunnen aanpassen. Met een overvloed aan opties kunnen bedrijven een unieke, visueel aantrekkelijke website creëren die aansluit bij hun merkidentiteit.

Een van de belangrijkste voordelen van de white-label videostreamingoplossing van VPlayed is de mogelijkheid om naadloos inkomsten te genereren met inhoud. Contenteigenaren kunnen opties voor het genereren van inkomsten verkennen, zoals advertentie-integraties, abonnementsmodellen, pay-per-view en meer, om inkomsten te genereren terwijl ze content aan hun doelgroepen leveren.

In het enorme landschap van OTT-dienstverleners kan het kiezen van het juiste platform het succes van uw bedrijf aanzienlijk beïnvloeden. Van gebruiksvriendelijke interfaces en uitgebreide analyses tot geavanceerde aanpassingsopties en een wereldwijd bereik: OTT-serviceproviders bieden tegenwoordig een breed scala aan functies die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften. Door uw eisen en doelstellingen zorgvuldig te evalueren, kunt u de perfecte match selecteren die de groei van uw OTT-onderneming voor ogen heeft.

AVIXA is de Audiovisual and Integrated Experience Association, producent van InfoComm-beurzen over de hele wereld, mede-eigenaar van Integrated Systems Europe en de internationale handelsvereniging die de audiovisuele industrie vertegenwoordigt.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!