Witold Kepinski - 04 januari 2024

Gartner belicht leiders in Strategic Cloud Platform Services

Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Oracle Cloud en Google Cloud zijn de leiders in het Gartner Magic Quadrant for Strategic Cloud Platform Services (SCPS) onderzoek. Daarna volgen niche spelers IBM, Alibaba Cloud, Tencent Cloud en Huawei Cloud.

Gartner belicht leiders in Strategic Cloud Platform Services image

Volgens Gartner hebben deze acht public cloud aanbieders ruim 97 procent van de totale markt voor infrastructuur- en cloudplatformdiensten n handen.

Gartner definieert de markt voor cloudinfrastructuur en platformdiensten als een gestandaardiseerd, sterk geautomatiseerd aanbod, waarin infrastructuurbronnen (zoals rekenkracht, netwerken en opslag) worden aangevuld met geïntegreerde platformdiensten. Deze omvatten beheerde applicaties, databases en functies als een service-aanbod. De bronnen zijn vrijwel in realtime schaalbaar en elastisch en worden gemeten op basis van gebruik. Selfservice-interfaces, waaronder een webgebaseerde gebruikersinterface (UI) en een API, worden rechtstreeks aan de klant getoond. De bronnen kunnen single-tenant of multi-tenant zijn en kunnen worden gehost door een serviceprovider of on-premises in het datacenter van de klant.

Lees alle details hier.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!