Witold Kepinski - 04 januari 2024

Stem op de Distributor of the Year 2023!

De genomineerden in de categorie Distributor of the Year zijn ook dit jaar weer bekende namen. De eerdere winnaars Copaco (4x), TD Synnex (3x) en Ingram Micro (1x) maken ook dit jaar weer een kans, net als ALSO en Arrow.

Stem op de Distributor of the Year 2023! image

Welke distributeur was toonaangevend in 2023? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen

ALSO is met activiteiten in 30 Europese landen en 143 landen wereldwijd zonder meer een van de leidende technologieaanbieders in de ICT-industrie. Het ALSO-ecosysteem bestaat uit 120 duizend resellers, aan wie de Zwitserse distributeur hardware, software en IT-diensten levert van meer dan 700 vendoren in meer dan 1450 productcategorieën. ALSO toont zich van een milieubewuste kant door diensten van levering tot recycling 'circulair' en vanuit één bron aan te bieden. De distributeur beschikt over een Cloud Marketplace die volledig in eigen beheer wordt geëxploiteerd, en is actief met cyberbeveiliging, virtualisatie en AI. ALSO was bijna altijd genomineerd in deze categorie.

Arrow Nederland heeft zich in 2023 eens te meer bewezen als een vooraanstaande distributeur, met een diepgaand begrip van actuele marktontwikkelingen. Arrow weet zich voortdurend aan te passen aan veranderende IT-landschappen en trends, zo klinkt het lovend vanuit het kanaal. Met traditionele oplossingen, maar ook met 'cutting-edge' nieuwe technologieën is het portfolio zonder meer gevarieerd te noemen. Arrow is een echt 'kennisbolwerk', met bovendien een rijk aanbod aan support en whitelabeled managed services. Dat de distributeur meer doet dan alleen diensten leveren, zien we onder meer in het marketingdomein. Het nieuwe hoofdkantoor in Houten is uitgerust met een hightech tv-studio, waar video's worden gemaakt voor op de socials.

Met vier titels op zak is Copaco een partij om hoe dan ook rekening mee te houden. De distributeur uit Eindhoven kan als geen ander snel en efficiënt hardware en software leveren, maar ook installatie, beheer en beveiliging zitten in het portfolio. Met de drie 'pijlers' Copaco.com – een geavanceerd self-serviceplatform waarop partners alle hardware en software makkelijke en snel kunnen bestellen –, Copaco Cloud voor iedere gewenste datacenterpropositie en Copaco Services voor de (logistieke) 'ontzorging', heeft de distributeur alles in huis wat een Nederlandse IT-dienstverlener nodig heeft. Copaco staat bovendien bekend om zijn actuele kennis van (nieuwe) ontwikkelingen in de markt, gebundeld in kennisplatforms als de Copaco Cloud Value Academy.

Ingram Micro levert een gevarieerd portfolio van IT-oplossingen, met daarin duizenden technologische hardware- en serviceopties en een keur aan XaaS-oplossingen. Leveranciers, resellers en retail partners profiteren van gerichte oplossingen en diensten, die Ingram Micro speciaal samenstelt voor verticale sectoren, business-to-businessklanten en commerciële behoeften. Via een mondiaal netwerk van partners bereikt de distributeur bijna 90 procent van de wereldbevolking. Om de impact van IT op het milieu te verminderen, levert het Amerikaanse bedrijf full service diensten als IT Asset Disposal en Reverse Logistics. Ingram Micro, in Nederland gevestigd in Utrecht, was tot nu toe elk jaar genomineerd voor deze award, die het won in 2017.

TD SYNNEX wil een echte 'innovatiepartner' zijn. Om partners alle (razendsnelle) technologische ontwikkelingen te laten bijhouden, helpt de Amerikaanse distributeur bij het zoeken naar en integreren van applicaties die gebruikmaken van innovaties als low-code-oplossingen, AI, ML en virtuele technologieën. De toonaangevende mondiale distributeur en solutions aggregator heeft meer dan 150 duizend tevreden klanten in meer dan honderd landen, die wat TD SYNNEX betreft het maximale uit hun technologische investeringen moeten halen. TD SYNNEX, in Nederland gehuisvest in Bodegraven en 'brainport' Eindhoven, won deze award als Tech Data in 2016, 2019 en 2021. In 2017 en 2020 was het bedrijf Specialist Distributor of the Year.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!