Witold Kepinski - 04 januari 2024

Huawei boekt stabiele omzet en ziet veel groeikansen

Huawei voorspelt dat de omzet in 2023 zal uitkomen op 700 miljard yen, dat is ongeveer 98,5 miljard dollar. Dit meldt Huawei voorzitter Hu Houkun.

Huawei boekt stabiele omzet en ziet veel groeikansen image

Vooral de verkoop van handsets zoals smartphones en andere devices zaten in de lift zo meldt Houkon in een nieuwjaarstoespraak.

De verkoop van datacenter infrastructuur toepassingen was stabiel.

De verkoop van de digitale infrastructuur voor de energiesector en de cloud groeiden sterk.

Verder bereikte het EV aanbod voor slimme auto's (smart cars) een sterkere positie.

Lees hieronder de hele toespraak van van Houkon:

'Na enkele jaren van hard werken hebben we de zware test doorstaan ​​en zijn de activiteiten van het bedrijf in principe weer normaal geworden. Er wordt verwacht dat het in 2023 een omzet zal behalen van meer dan 700 miljard yuan, waarvan de ICT-infrastructuuractiviteiten stabiel blijven, de terminalactiviteiten beter zijn dan verwacht, de digitale energie- en cloudactiviteiten een goede groei realiseren en het concurrentievermogen van slimme auto oplossingen is aanzienlijk verbeterd. Hierbij wil ik namens het bedrijf mijn dank uitspreken aan onze klanten die ons altijd hebben vertrouwd en gesteund, aan onze industriële ketenpartners die ons door dik en dun hebben gesteund, aan al onze medewerkers die hard hebben gewerkt en onverzettelijk, en voor onze familieleden die stille bijdragen hebben geleverd. Het is de algemene overtuiging die ons in staat stelt de blokkade te doorbreken en zij aan zij verder te gaan.

Het afgelopen jaar hebben marketing- en servicemedewerkers in de frontlinie hard gewerkt om de stabiliteit en veiligheid van klantnetwerken te garanderen. Toen in juli de tyfoon woedde, werd de communicatie-infrastructuur op veel plaatsen in China ernstig beschadigd. Samen met operators gingen we naar de frontlinie om het netwerk in beslag te nemen; het Europese opslagteam keerde de ongunstige situatie van het zakelijke klimaat om en won klanten met uitstekende "Zeer tevreden"; de Indonesische hogesnelheidslijn Jakarta-Bandung, het lokale leveringsteam oefende "in Indonesië, voor Indonesië" en voltooide snel de aanleg van het communicatienetwerk langs de lijn in 120 dagen; in Burkina Faso het project besloeg honderden kilometers aan rivieren en meren en werd afgeleverd Veteranen bezochten elke operatielocatie om alle bouwwerkzaamheden vóór het regenseizoen te voltooien; Latijns-Amerikaanse klanten stelden nooduitbreiding voor vanwege netwerkcongestie en hadden 26 dagen nodig om de levering te voltooien. Het bezorgteam overwon moeilijkheden en maakte het onmogelijke mogelijk... Werknemers in verschillende systemen, zoals R&D en toelevering, hebben hard gewerkt en vooruitgang geboekt op het gebied van bedrijfscontinuïteit en technologische vooruitgang. Slimme terminals hebben het grootschalige aanbod hervat. MetaERP heeft de overstap van meer dan 200 dochterondernemingen over de hele wereld voltooid. Computerkracht heeft schaalgrootte bereikt. doorbraken en commercieel gebruik. Euler Basic-software zoals besturingssystemen en Gauss-databases zijn in veel industrieën gebruikt, en de zelfontwikkelde kernel van Hongmeng heeft het hoogste niveau van beveiligingscertificering in de industrie verkregen.

Hard werken heeft ons in staat gesteld te overleven en te groeien, maar de uitdagingen blijven ernstig. De onzekerheid van de geopolitieke en economische cycli, evenals de aanhoudende impact van technische sancties en handelsbarrières, hervormen de structuur van de mondiale industriële keten en de bedrijfsregels grondig .

Hoe de externe omgeving ook verandert, wij zijn ervan overtuigd dat digitalisering, intelligentie en een lage CO2-uitstoot de meest zekere ontwikkelingstrends zijn. We moeten de strategische focus behouden, onze uitgebreide voordelen op het gebied van industrieportfolio, technologische innovatie en complexe software- en hardwareplatforms ten volle benutten, en samenwerken met ecologische partners om klanten te blijven voorzien van hoogwaardige producten en diensten. We moeten actief kansen benutten en beperkte middelen investeren in de meest kritische strategische richtingen. Op dit moment hebben doorbraken in grote modellen ervoor gezorgd dat kunstmatige intelligentie zich heeft kunnen ontwikkelen van werkplaatsachtige ontwikkeling en op scène gebaseerde aanpassingen naar industriële ontwikkeling en grootschalige toepassingen. Grote modellen vereisen grote rekenkracht. We moeten 's werelds leidende computerkrachtbasis opbouwen om te kunnen floreren duizenden industrieën.

In 2024 moeten alle bedrijfsonderdelen zich richten op waardecreatie

Het ICT-infrastructuurbedrijf maakt optimaal gebruik van zijn uitgebreide voordelen op het gebied van computers, opslag, netwerken en andere terreinen, ondersteunt de digitale transformatie en intelligente upgrade van verschillende industrieën volledig met zijn mogelijkheden op het gebied van systeemtechniek, en dient als ballast voor het bedrijf. Operatordiensten moeten het vullen van het netwerkverkeer van klanten, bedrijfsinnovatie en netwerkevolutie ondersteunen en operators helpen succesvol te zijn in het bedrijfsleven. De terminal blijft zich inzetten voor het creëren van topproducten en het bouwen van een high-end merk met warmte. Werk samen met partners om de transformatie van mobiele applicaties naar Hongmeng te versnellen, een historische sprong voorwaarts te maken in het Hongmeng-ecosysteem en consumenten de ultieme ervaring te bieden in alle scenario's. Huawei Cloud moet niet alleen de basis en motor worden van de digitalisering van het bedrijf, maar ook een betrouwbaar digitaal ‘zwart land’ worden voor alle lagen van de bevolking. Digitale energie moet de productkwaliteit en het concurrentievermogen voortdurend verbeteren, de deterministische kansen van een lage CO2-uitstoot benutten, meer winst opleveren en waardevolle groei realiseren. Smart Automotive Solutions werkt samen met partners om technologische voordelen om te zetten in zakelijk succes. Elke operationele verantwoordelijkheidseenheid moet vertrouwen wekken, maar niet blindelings optimistisch zijn, risico's identificeren, vooral de voorraadrisico's beheren en de operationele efficiëntie verbeteren.

Kwaliteit is onze levensader en we moeten de veiligheid en stabiliteit van het netwerk en het platform garanderen door middel van end-to-end kwaliteitsbeheer. 

Netwerken worden steeds complexer, digitale en intelligente producten worden op grotere schaal en dieper gebruikt en kwaliteit is voor klanten een belangrijke overweging geworden bij het maken van keuzes. We moeten kwaliteit als het voornaamste concurrentievermogen beschouwen en solide producten maken. De succesvolle ervaring en capaciteiten die de afgelopen dertig jaar zijn opgebouwd op het gebied van kwaliteitsmanagement moeten worden gerepliceerd en ontwikkeld op basis van de kenmerken van elke sector, en naar buiten worden uitgebreid naar leveranciers, kanalen en ecologische partners, door middel van end-to-end kwaliteitsmanagementsystemen en -mogelijkheden. om klanten hoogwaardige, concurrerende producten en oplossingen te bieden.

Ecologische constructie is een sleuteltaak voor de groei van computers, overheden en ondernemingen, consumenten, Huawei Cloud en andere bedrijven. De mogelijkheden van Huawei zijn beperkt en het moet zich richten op de producten en diensten waar het goed in is. 

Het creëren van krachtige platformmogelijkheden kan niet los worden gezien van de diepgaande integratie van technologie en scenario’s, evenals van de diepgaande deelname van partners en het ecosysteem. We moeten ons denken veranderen, vasthouden aan het concept van openheid en altruïsme, industriële kracht verzamelen en partnerschap en ecologische constructie beschouwen als een langetermijnstrategie. We moeten dapper genoeg zijn om de harde kern aan te pakken, ons te concentreren op het creëren van ICT-basistechnologie en de capaciteitsopbouw van complexe software- en hardwareplatforms, en deze capaciteiten open te stellen voor partners op een platformgebaseerde en servicegerichte manier, waarbij we volledige spelen op de voordelen van de partners in op scenario's gebaseerde oplossingen, en het wederzijds voordeel van partners en win-win-samenwerking met Huawei realiseren.

De algemene strategische richting is feitelijk bepaald en het bedrijf zal doorgaan met het stroomlijnen van zijn organen, het vereenvoudigen van het management, het volgen van regels en voorschriften en het op passende wijze optimaliseren. De operationele bevoegdheid is naar beneden verschoven en het begrotingsbeheer naar boven. 

Elke bedrijfseenheid moet zijn operationele en managementcapaciteiten en -bewustzijn zo snel mogelijk verbeteren en onafhankelijk end-to-end operationele en managementverantwoordelijkheden op zich nemen. Wij zullen de beoordeling en het afsluiten van contracten in het vertegenwoordigingskantoor blijven bevorderen en de onafhankelijke werking en onafhankelijke besluitvorming van het vertegenwoordigingskantoor realiseren. Het bedrijf zal beoordelings- en stimuleringsbeleid gebruiken om verschillende industrieën te begeleiden bij het samenwerken en delen van voordelen; door middel van implementatiebeleid zal het volwassen industrieën aanmoedigen om proactief uitmuntende kaders en experts over te dragen naar nieuwe industrieën zoals computers, cloud en digitale energie, om zo snel kansen grijpen en efficiënte groei realiseren. Dit is niet alleen bevorderlijk voor het versnellen van de organisatorische opbouw van nieuwe industrieën en het bevorderen van de stofwisseling van volwassen industrieën, maar biedt ook nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden voor werknemers. Een organisatie vol vitaliteit en hoop heeft een enorme gevechtskracht en een onbeperkt potentieel.

Naarmate het bedrijf vooruitgaat, moeten de kaders ook gelijke tred houden met de tijd: ze moeten niet alleen durven vechten, maar ook goed zijn in vechten. 

Kaders moeten een duidelijke strategische richting en werkideeën hebben, een gevechtskaart opstellen en zo snel mogelijk kennisupgrades en capaciteitstransformaties voor nieuwe bedrijven en nieuwe technologieën voltooien. Ze moeten het initiatief nemen om grotere verantwoordelijkheden op zich te nemen en bijdragen te leveren op belangrijke slagvelden en kritieke periodes. Ook het personeelsselectiebeleid van het bedrijf wordt geoptimaliseerd, waarbij de nadruk wordt gelegd op de verantwoordelijkheid voor resultaten en bijdrage, het naleven van het selectiesysteem en de implementatie van het kader-cv-systeem. Generaals worden gemaakt door te vechten. We moeten kaders van het slagveld selecteren, alleen die kaders beoordelen die bijdragen hebben geleverd, en proberen zoveel mogelijk helden die bijdragen hebben geleverd, naar voren te laten komen en te laten groeien. We moeten een team van kaderleden organiseren die moderne operaties kunnen leiden en het bedrijf naar nieuwe successen kunnen leiden.

Ga door met het uitvoeren van zakelijke omgeving, compliance, netwerkbeveiliging en privacybescherming op een pragmatische manier, bescherm de overlevingskansen en waarborg de bedrijfsontwikkeling. 

We moeten ons realiseren dat veranderingen in het externe zakenklimaat niet alleen worden veroorzaakt door geopolitieke conflicten, maar ook door veranderingen in de mondiale economische cyclus. We moeten in staat zijn dergelijke veranderingen op een volwassen manier te bekijken, het industriële beleid en de eisen van verschillende landen en regio’s te begrijpen, en actief bijdragen. Compliance is een strenge vereiste voor de ontwikkeling van bedrijven. Hoe meer veranderingen en onrust de omgeving krijgt, hoe meer we goed werk moeten leveren op het gebied van compliancemanagement en risicobeheersing. Netwerkbeveiliging en privacybescherming zijn de hoekstenen van de bedrijfsontwikkeling. Door de constructie van een end-to-end governancesysteem zullen we klanten veilige, betrouwbare en veerkrachtige producten en diensten blijven bieden. We hebben altijd vastgehouden aan "één land, één beleid", en we moeten ook goed werk leveren in de promotie, replicatie en gedifferentieerde aanpassing van uitstekende ervaringen, solide werk leveren, pragmatisch communiceren en het vertrouwen en de steun winnen van klanten en belanghebbenden.

Mensen hebben neerslag en accumulatie nodig om sterker te worden. In het verleden gaven we niet op onder enorme druk, noch werden we onstuimig door externe lof. De weg die voor ons ligt is nog steeds moeilijk en gevaarlijk, maar de geschiedenis is altijd in het voordeel van degenen die vertrouwen hebben. We moeten hard blijven werken, alle krachten verenigen die verenigd kunnen worden, moeilijkheden overwinnen, nuchter blijven en gestaag voorwaarts gaan om een ​​grotere overwinning te behalen. Geweldige tijden worden gecreëerd door mensen, en we zullen zeker helden worden en helder schitteren.

Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar!'

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!