Witold Kepinski - 05 januari 2024

Mimecast koopt Elevate Security

Mimecast, een cybersecurity specialist voor e-mail en samenwerking, heeft de overname aangekondigd van Elevate Security , een leverancier van oplossingen voor menselijk risicobeheer.

Mimecast koopt Elevate Security image

De overname versterkt het aanbod van Mimecast door proactieve inzichten en een dieper inzicht in menselijk gedrag en risico's te bieden, waardoor klanten de digitale werkplek beter kunnen beschermen. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

“Mensen, communicatie en data vormen de kern van elke organisatie en kunstmatige intelligentie heeft het vermogen van cybercriminelen om deze essentiële elementen voor hun eigen gewin te exploiteren versneld”, zegt David Raissipour, Chief Technology en Product Officer bij Mimecast. “Mensen vormen historisch gezien de grootste kwetsbaarheid in een organisatie, maar kunnen ook de sterkste verdedigingslinie zijn als ze de juiste hulpmiddelen en opleiding krijgen. Dat is ons doel met deze overname en de kern van ons werk: risico’s beheersen door menselijk gedrag in de context van een complexe omgeving te begrijpen en daar vervolgens naar te handelen.”

Het Elevate Security beveiligingsplatform heeft de flexibiliteit om menselijk gedrag en contextgegevens uit verschillende bronnen op te nemen. Vervolgens worden mensen met een hoog risico gemarkeerd met behulp van een nauwkeurig algoritme voor het scoren van risico's. Gecombineerd met tools zoals de bewustmakingstraining van Mimecast kunnen deze mogelijkheden bijdragen aan gerichte interventies en training die het algehele risico en de blootstelling voor bedrijven verminderen.

De mogelijkheden die de technologie van Elevate Security biedt, gecombineerd met het productportfolio van Mimecast, demonstreren de voortdurende inzet van Mimecast om klanten te begeleiden door de volgende generatie van menselijk risicobeheer.

“Elevate Security is er trots op een van de eerste platforms voor menselijke risico’s te zijn die organisaties helpt mensen met een hoog risico te identificeren en reacties en veiligheidsmaatregelen te automatiseren. We hebben de toewijding van Mimecast om het gedrag van gebruikers te veranderen om de bescherming te verbeteren al lang bewonderd”, aldus Robert Fly, CEO en Mede-oprichter Elevate Security. “We twijfelen er niet aan dat onze gecombineerde krachten nieuwe wegen zullen helpen inslaan die het veiligheidsgesprek zullen veranderen.”

Mimecast zal het bestaande Elevate Security-klantenbestand blijven onderhouden en ondersteunen. Het integratieproces is begonnen en klanten kunnen verwachten dat een deel van de nieuwe technologie in de komende kwartalen in Mimecast-producten zal worden geïntegreerd.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!