Jeroen Bordewijk - 05 januari 2024

Stem op de Specialist Distributor of the Year 2023!

Welke distributeur schitterde in 2023 met gespecialiseerde diensten of oplossingen waar het kanaal écht verder mee komt? Oftewel: wie is straks de opvolger van TD SYNNEX, vorig jaar winnaar van de Dutch IT Channel Award voor Specialist Distributor of the Year?

Stem op de Specialist Distributor of the Year 2023! image

Welke 'specialist distributor' was innovatief of zelfs disruptief in 2023? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Copaco is 'speciaal' door z'n toegankelijkheid. Hoe innovatief en 'internationaal' nieuwe technologieën ook zijn, partners vinden ze gewoon 'om de hoek', bij een Benelux-distributeur in Eindhoven die dankzij tal van wereldwijde connecties al het mogelijke op IT-gebied beschikbaar maakt. Copaco staat bekend om z'n persoonlijke en makkelijke contacten, kenmerkend voor een (van oorsprong) familiebedrijf. De distributeur mag zich inmiddels specialist noemen in datacenteroplossingen en zoekt voortdurend naar nieuwe technologieën van toonaangevende merken. Copaco was meerdere keren (Broadline) Distributor of the Year, maar won deze award nog nooit. Wel was er in 2020 een eervolle vermelding.

DSD Europe levert eenvoudig en 'on the fly' clouddiensten, via een betrouwbaar en altijd beschikbaar platform waarop klanten als IT-resellers en MSP's probleemloos op- en afschalen. De distributeur uit Rosmalen, dit jaar voor het eerst genomineerd voor een Dutch IT Channel Award, ziet innovatie als een belangrijke kernwaarde. DSD heeft een eigen development team waarmee het snel schakelen is en dat altijd beschikbaar is voor verdere verbreding en verdieping van het platform. Zelf spreekt deze 'digitale winkel' van het meest complete distributieplatform voor software. DSD Europe is 'digitaal geboren': de organisatie is ontstaan in het digitale tijdperk en heeft bij uitstek een 'online visie'.

Exclusive Networks levert security services in meer dan 170 landen en is een buitengewoon vertrouwd gezicht in cyber security. De groothandel levert niet alleen de nieuwste technologieën, maar ook consulting, implementatie, training, support, logistieke ondersteuning en managed services. Klanten en partners krijgen de beste beveiligingsoplossingen, maar worden bovendien optimaal begeleid bij de implementatie en het beheer daarvan. Het mondiaal opererende Exclusive Networks is in Nederland gevestigd in Nieuwegein en het Brabantse Son, heeft daar 110 mensen in dienst, verkoopt producten van meer dan 50 leveranciers en levert aan zo'n 1300 partners. De distributeur was ook vorig jaar genomineerd voor deze award.

Flex IT is in Nederland dé pleitbezorger voor hergebruik en recycling van IT-apparatuur, en valt al jaren op met een hoogwaardig aanbod aan circulaire IT-producten. Door de gehele levenscyclus van deze producten te beheersen, wil de distributeur uit Leiden bijdragen aan het verminderen van elektronisch afval en het verduurzamen van de IT-distributiemarkt. Heel vooruitstrevend is dat klanten online op productniveau inzicht kunnen krijgen in de CO2-footprint van de aankoop van een circulair of nieuw IT-product. IT-dienstverleners, resellers en andere partners kunnen zo beoordelen of een aankoopkeuze past bij hun eigen milieudoelen. Flex IT is voor het tweede opeenvolgende jaar genomineerd voor deze award. Winnen deden de Leidenaren in 2019.

Ingram Micro heeft met Advanced Solutions en Flexible Services een uitgebreid technologie- en dienstenportfolio, waarmee partners actuele uitdagingen en kansen met beide handen aangrijpen. De Amerikaanse distributeur levert computers en netwerkapparatuur, maar ook complete oplossingen voor bijvoorbeeld storagevraagstukken. 'Solution stacks', noemen ze dat aan de Papendorpseweg in Utrecht: bewezen combinaties van producten en diensten die samen op maat gemaakte totaaloplossingen vormen voor de uitdagingen waar (de eindklanten van) partners voor staan. Met veel kennis, een mensgerichte en persoonlijke aanpak en hoogwaardige consultancydiensten heeft Ingram Micro alle capaciteiten om partners te ondersteunen bij de meest complexe IT-projecten.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!