Witold Kepinski - 08 januari 2024

Wat is de impact van AI PC devices?

Welke impact zal de introductie van AI-compatibele pc’s hebben op de totale markt in 2024 en daarna? In een wereld waar de technologie snel evolueert, biedt het Canalys Now and Next in AI PCs-rapport een uitgebreid overzicht van de opkomst van AI in personal computing.

Wat is de impact van AI PC devices? image

Dit diepgaande gratis rapport onderzoekt hoe AI pc's transformeert en biedt het perspectief van Canalys' toonaangevende analisten over hoe AI het technologielandschap hervormt en kansen biedt voor de toekomst. Centraal in de diepgaande marktanalyse van het rapport staat de projectie van Canalys dat 60% van de pc's die in 2027 worden verkocht, geschikt zullen zijn voor AI , wat een aanzienlijke verschuiving in het technologielandschap benadrukt. Deze gegevens onderstrepen het snelle tempo waarin AI wordt geïntegreerd in personal computers, en weerspiegelen zowel de voortschrijdende mogelijkheden van hardware als de veranderende eisen van softwareapplicaties. Het rapport onderzoekt hoe deze trend wordt aangewakkerd door de opkomst van gespecialiseerde AI-chipsets, die essentieel worden voor het verbeteren van zowel de productiviteit als de vrijetijdservaring op pc's.

Het rapport is gericht op pc- en componentenleveranciers, channelpartners en hun ecosysteem, maar ook op de financiële gemeenschap en investeerders.

AI-pc
 • Pc's definiëren die geschikt zijn voor AI: Begrijp wat een pc geschikt maakt voor AI en hoe de gebruikersvereisten naar verwachting zullen evolueren.
 • Marktprognoses: 19% van de in 2024 verscheepte pc's zal geschikt zijn voor AI, en zal in 2027 oplopen tot 60%, met een sterke neiging tot commerciële adoptie.
 • Industriedynamiek: inzicht in hoe grote spelers als Microsoft en Apple de AI-pc-markt vormgeven door middel van hybride AI- en ecosysteemstrategieën.
 • Kansen en uitdagingen: onderzoek naar het potentieel voor vernieuwingscycli van apparaten en commerciële adoptie, differentiatie door middel van AI-tools, en de noodzaak om gebruikersweerstand en ethische zorgen te overwinnen.
 • Perceptie van het kanaal: onderzoek naar de behoefte aan verkoopbevordering voor afstemming tussen leverancier en partner.
 • Prognosecijfers: gegevens verzameld door toonaangevende mondiale analisten over de marktvooruitzichten voor zowel consumenten- als commerciële pc's met AI.
 • Beveiliging en privacy: rol van AI bij het verbeteren van gebruikerservaringen en privacyoverwegingen.
 • Toekomstige trends: kijken naar AI-toepassingen en pc-hardwareontwikkeling en succesvolle AI-strategieën voor spelers uit de industrie.
 • Acties: Wat moeten spelers uit de industrie aanpakken voordat ze AI-compatibele pc's en AI-aangedreven oplossingen op de markt brengen.

Ontvang het rapport rechtstreeks in uw inbox voor inzichten en voorspellingen om een ​​beeld te krijgen van de toekomst van AI op pc's.

Vraag het rapport op.

Waarom dit gratis rapport over AI-pc's van Canalys lezen?

Het rapport "Canalys Now and Next in AI PCs" biedt een duidelijk en uitgebreid inzicht in het zich ontwikkelende landschap van kunstmatige intelligentie in personal computing. Dit rapport is ontworpen voor bedrijfs-, technologie- en kanaalleiders van leveranciers en investeerders en biedt inzichtelijke analyses van de technologieën die de toekomst van personal computing beïnvloeden.

Gebieden van projecties en prognoses genoemd in dit Canalys-rapport:

 • Marktaandeel van AI-compatibele pc's van 2024 tot 2027
 • Commerciële versus consumentenadoptiepercentages
 • Trends in processortechnologie en roadmap
 • Impact van adoptie op verschillende marktsegmenten (bijvoorbeeld gaming, zakelijk, consument)
 • Marktimplicaties op de lange termijn voor de totaal adresseerbare markt en de veranderende eisen van AI-compatibele pc's

In zijn marktanalyse gaat het rapport in op de huidige trends, toekomstige kansen en potentiële uitdagingen op de AI PC-markt. Deze sectie biedt een gedetailleerd en objectief overzicht, waardoor lezers de complexiteit en dynamiek van dit evoluerende vakgebied kunnen begrijpen.

AI-pc

Het rapport bevat ook strategische inzichten, waarin de benaderingen en tactieken worden onderzocht die worden toegepast door belangrijke spelers in de AI PC-industrie. Deze analyse is van cruciaal belang om te begrijpen hoe deze strategieën de toekomst van AI in personal computers vorm kunnen geven en kan de besluitvorming van degenen die bij deze sector betrokken zijn, informeren.

Het rapport biedt een uitgebreide analyse van de belangrijkste componenten en processorverbeteringen, die cruciaal zijn om voorop te blijven lopen op de AI-compatibele pc-markt. Er wordt besproken hoe bedrijven als Apple, Qualcomm, Intel en AMD deze transformatie leiden met hun geavanceerde processors en NPU's, essentieel voor het realiseren van het volledige potentieel van AI-pc's.

Daarnaast bevat het rapport voorspellingen en voorspellingen op basis van het onderzoek van Canalys. Het verwijst bijvoorbeeld naar de significante transformaties in zowel hardware- als softwaremogelijkheden die naar verwachting de komende jaren zullen plaatsvinden. Deze inzichten zijn gebaseerd op een grondig onderzoek van de strategische richtingen en routekaarten van processorfabrikanten, waardoor lezers een uitgebreid inzicht krijgen in wat ze kunnen verwachten in het zich ontwikkelende landschap van AI-compatibele pc's.

Bedrijven die in dit rapport voorkomen: Acer, Adept AI, Adobe, AMD, Apple, Asus, Audacity, Builder.ai, CDW, Dell, Google, Hugging Face, HP, Inflection AI, Ingram Micro, Intel, Jasper, krisp, LM Studio , Lenovo, Microsoft, Notion, Nvidia, OpenAI, PyTorch, TensorFlow, Qualcomm, Rewind, Samsung, Slack, TD Synnex, Topaz Labs, TSMC, Webex by Cisco, Wondershare Filmora, Xilinx, XSplit

AI-pc

Belangrijkste bevindingen

Canalys voorspelt een snelle stijging van het aantal AI-compatibele pc-leveringen, die in 2024 19% zullen bereiken en in 2027 zullen stijgen naar 60%, met een sterke focus op de commerciële sector.

 • Grote pc-fabrikanten, onder leiding van Microsoft en Apple, investeren zwaar in de ontwikkeling van pc's die geschikt zijn voor AI, waarbij de nadruk ligt op hybride AI en intelligentie op het apparaat.
 • De groei van pc's die geschikt zijn voor AI biedt aanzienlijke kansen voor innovatie en differentiatie in de branche, met name via geavanceerde AI-functies en -diensten.
 • De belangrijkste uitdagingen zijn onder meer het betrekken van kanaalpartners voor een snelle marktacceptatie en het wegnemen van zorgen van gebruikers rond privacy en ethisch AI-gebruik.
AI-pc

Jouw volgende stappen

Terwijl u zich voorbereidt op het omarmen van de AI-revolutie, wordt het rapport "Canalys Now and Next in AI PCs" een onmisbaar hulpmiddel bij het begrijpen van en aanpassen aan het veranderende computerlandschap. Dit gedetailleerde rapport helpt u begrijpen hoe AI de wereld van personal computing hervormt, waardoor u uw bedrijf of organisatie kunt afstemmen op deze technologische ontwikkelingen. Door het rapport rechtstreeks in uw mailbox te laten bezorgen, kunt u uw technologiestrategie eenvoudig onderbouwen en goed onderbouwde investeringsbeslissingen nemen. De verstrekte inzichten en gegevens zijn essentieel om voorop te blijven lopen en ervoor te zorgen dat u altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en pc-technologie. Deze proactieve aanpak is essentieel voor het behouden van een concurrentievoordeel in een markt waar het van cruciaal belang is om op de hoogte te blijven van de meest actuele trends en voorspellingen. Meld u nu aan om deze waardevolle gratis hulpbron te ontvangen en uzelf in de voorhoede van de AI-transformatie in de pc-industrie te positioneren.

Neem nu de nodige stappen en vraag het gratis rapport op.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!