Witold Kepinski - 10 januari 2024

CES 2024: Samsung en Microsoft bundelen krachten rond Galaxy Book4

Samsung heeft onlangs de nieuwe Galaxy Book4 geïntroduceerd, een slimme pc-reeks met verbeterde beveiliging, een levendig interactief scherm en een ultradraagbaar ontwerp. In samenwerking met Microsoft tilt Samsung de gebruikerservaring naar een hoger niveau met nieuwe connectiviteitsfuncties, wat de Galaxy Book4 nog soepeler, slimmer en flexibeler maakt zo wordt gemeld op de CES 2024 beurs in Las Vegas.

CES 2024: Samsung en Microsoft bundelen krachten rond Galaxy Book4 image

Microsoft Copilot zorgt voor verbinding tussen pc en smartphone

Dankzij de intuïtieve AI van Microsoft Copilot integreert de Galaxy Book4 naadloos met smartphones. Microsoft Copilot maakt het mogelijk tekstberichten op een Samsung Galaxy-telefoon te doorzoeken, lezen of samenvatten. Zelfs het automatisch opstellen en verzenden van berichten direct vanaf de pc behoort tot de mogelijkheden.

Copilot traceert bijvoorbeeld restauranttips van vrienden in oude tekstberichten, zoekt bijbehorende restaurantrecensies in de browser en stuurt vervolgens een bericht naar de juiste persoon om te vragen of diegene die avond uit eten wil gaan. Dit alles vindt plaats direct vanaf de pc, zonder iedere afzonderlijke app op de telefoon te hoeven openen.

Door deze naadloze verbinding tussen apparaten, lijkt het alsof er slechts één apparaat wordt gebruikt. Microsoft Copilot zal bovendien met steeds meer apps om kunnen gaan, waardoor de connectiviteit tussen Samsung Galaxy-apparaten nog verder wordt uitgebreid.

Krachtige pc-camera door koppeling met smartphone

Door de opkomst van hybride werken zijn videomeetings nu standaard. Met de Galaxy Book4-reeks transformeert de telefooncamera in een webcam voor de pc, waardoor toegang ontstaat tot hoogwaardige camera's in Galaxy-smartphones voor apps zoals Microsoft Teams.

Met slechts één klik schakelt men tussen de camera's aan de voor- en achterzijde, waardoor flexibiliteit ontstaat voor elke opstelling. Wanneer het nodig is om het beeldkader snel aan te passen, kan men moeiteloos van camera wisselen zonder pc-instellingen aan te passen. Daarnaast zijn ook Background Blur en Auto-framing beschikbaar om het beeld in elke omgeving scherp te stellen, van een druk café tot de directiekamer.

Dankzij de voortdurende samenwerking tussen Samsung en Microsoft worden er steeds meer slimme functionaliteiten toegevoegd aan de Galaxy Book4-reeks. Bovendien is het mogelijk de Galaxy Book4 te koppelen met diverse Galaxy-apparaten. Gebruik de Tab S9 Ultra bijvoorbeeld als extra scherm voor de pc of verbind de Galaxy Buds2 Pro voor hoogwaardig geluid met minimale latency.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!