Witold Kepinski - 10 januari 2024

Schiphol lanceert app voor Apple Watch

Gebruikers van een Apple Watch kunnen sinds deze week de nieuw ontwikkelde app van Schiphol downloaden. De app stelt reizigers in staat om gemakkelijk en snel via hun eigen horloge de belangrijkste informatie over hun vlucht te ontvangen. Van vertrek- en aankomsttijden, de juiste vertrekhal en gate tot de laatste status van hun vlucht.

Schiphol lanceert app voor Apple Watch image

Schiphol wil de ervaring van reizigers zo stressvrij mogelijk maken. De afgelopen maanden is er door de luchthaven hard gewerkt en geïnvesteerd in de ontwikkeling van de digitale kanalen. Dit jaar hebben ruim 1.6 miljoen unieke reizigers de iPhone of Android Schiphol app gedownload. Uit cijfers blijkt dat 30% van de iPhone gebruikers een Apple Watch hebben gekoppeld. De ontwikkeling van de app voor dit medium was daardoor een logische vervolgstap.

Toepassen van AI
Via de Schiphol app maakt Schiphol het vertrek-, transfer- en aankomstproces transparanter en voorspelbaarder, onder andere door het toepassen van slimme, zelflerende algoritmes (AI). Op basis van deze databronnen geeft de luchthaven reizigers dynamische adviezen en inzichten over hun reis.

"In het afgelopen jaar hebben we duizenden bewegingssensoren in het plafond in de vertrek- en aankomsthallen geplaatst. Met zelflerende algoritmes kunnen we daarmee de drukte en wachttijden steeds beter voorspellen. Het is onze ambitie om de volledige reis, van thuis tot vakantiebestemming en weer terug, transparant en voorspelbaar te maken", David de Vries, Product Owner Schiphol App’

Downloaden
De eerste versie van de Schiphol Watch app is vanaf nu te downloaden in de iOS App Store. Zodra reizigers de Schiphol App downloaden (of al gedownload hebben), verschijnt de app automatisch op de Apple Watch. Reizigers die in de toekomst willen helpen met het testen van ontwikkelde apps door Schiphol kunnen zich via de website van Apple aanmelden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!