Wouter Hoeffnagel - 12 januari 2024

Amazon doet geen concessies in EU rondom overname iRobot

Amazon doet geen concessies aan de Europese Commissie om zorgen weg te nemen omtrent de overname van iRobot, fabrikant van robotstofzuigers. De Europese Commissie maakt volgende maand haar oordeel over deze overname bekend.

Amazon doet geen concessies in EU rondom overname iRobot image

De overname van iRobot is in augustus 2022 door Amazon aangekondigd. Diverse toezichthouders bogen zich over de voorgenomen overname. Eerder kreeg Amazon al in het Verenigd Koninkrijk (VK) groenlicht. De Europese Commissie en de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) zijn vooralsnog echter niet akkoord. 

Zorgen over impact op de concurrentie

De Europese Commissie deelde eerder al bedenkingen tegenover de overname. Het maakt zich onder meer zorgen over de impact op de concurrentie, onder meer doordat de e-commercegigant zijn eigen stofzuigers in zijn webwinkel voorrang zouden kunnen geven ten opzichte van concurrenten.

Bedrijven kunnen ervoor kiezen toezeggingen te doen om de bezwaren van de Europese Commissie weg te nemen. Amazon heeft dat echter niet gedaan, meldt Politico. Het wijst hierop een webpagina, waar de Europese Commissie aankondigt uiterlijk 14 februari met haar oordeel te komen.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!