Witold Kepinski - 13 januari 2024

Accenture neemt Navisite over

Accenture heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Navisite, een aanbieder van digitale transformatie en beheerde services. De toevoeging van Navisite zal de applicatie- en infrastructuurbeheerde dienstenmogelijkheden van Accenture versterken en schalen om klanten in heel Noord-Amerika te helpen hun IT te moderniseren voor het AI-tijdperk. De voorwaarden van de overname van private equity-investeringsmaatschappij Madison Dearborn Partners zijn niet bekendgemaakt.

Accenture neemt Navisite over image

Het team van ongeveer 1.500 medewerkers van Navisite, gevestigd in Andover, MA, zal zich aansluiten bij de Infrastructure Engineering-praktijk van Accenture, die zich richt op het helpen van klanten bij het versnellen van hun cloudtransformaties en het bouwen van een sterke digitale kern. Met meer dan 400 cloudingenieurs, die in het bezit zijn van meer dan 2.000 certificeringen, heeft Navisite diepgaande ervaring bij meerdere cloudproviders, bedrijfsapplicaties en digitale technologieën, en bedient het klanten in sectoren als technologie, zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, biowetenschappen en productie.

“Onze klanten voelen een gevoel van urgentie om hun onderneming te moderniseren en zij blijven een beroep doen op Accenture voor hulp op kritieke gebieden waarin wij excelleren”, aldus Manish Sharma, CEO van Accenture Noord-Amerika. “Met vaardigheden die zijn doordrenkt van cloud-, infrastructuur- en applicatieservices, breidt het getalenteerde team van Navisite ons vermogen uit om klanten te helpen nieuwe technologieën en manieren van werken te omarmen, om het volgende niveau van zakelijke heruitvinding te ontsluiten.”

“De meeste zakelijke IT-omgevingen zijn niet klaar voor de eisen van het AI-tijdperk”, zegt Karthik Narain, Group Chief Executive van Accenture Technology. “Door Navisite toe te voegen, kunnen we klanten sneller helpen ‘naar het nieuwe te gaan’ – snel moderniseren terwijl ze efficiënt werken, via de op innovatie gerichte beheerde services van Accenture.”

“Dankzij het harde werk en de toewijding van onze teams zijn we een vertrouwde partner voor digitale transformatie geweest voor groeiende en gevestigde wereldwijde merken. Accenture is de ideale partner voor het volgende hoofdstuk van Navisite, nu we ons klantenserviceaanbod uitbreiden en verbeteren om onze groei te stimuleren en tegelijkertijd opwindende nieuwe kansen voor onze mensen creëren”, aldus Mark Clayman, Chief Executive Officer van Navisite. “Samen met Accenture zullen we goed gepositioneerd zijn om onze diensten op te schalen en praktische begeleiding te bieden aan klanten die willen moderniseren en meer wendbare, veerkrachtige en groeiende bedrijven willen opbouwen.”

Deze overname is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!