Witold Kepinski - 18 januari 2024

Red Hat vernieuwt partnerprogramma

Red Hat, open source-oplossingen, vernieuwt zijn partnerprogramma om partners meer eenvoud, keuze en flexibiliteit te bieden in hun samenwerking met Red Hat. Als onderdeel van deze transformatie moderniseert Red Hat zijn partner engagement-model via een nieuw programmaframework, met verbeterde tools voor efficiëntere samenwerking tussen teams en betere toegang tot kritieke technologie, training en andere hulpmiddelen.

Red Hat vernieuwt partnerprogramma image

IDC voorspelt dat 70% van de leveranciers zich tegen 2025 richt op een klantgedreven orchestratiestrategie voor hun partnerecosystemen.¹ Een betere afstemming tussen leveranciers en hun partners is nodig als zij de gecoördineerde oplossingen, diensten en implementatieflexibiliteit willen bieden waar klanten behoefte aan hebben. Daarom vereenvoudigt Red Hat zijn partner engagement-model, wat meer transparantie binnen het ecosysteem biedt. Ook wordt een programmaframework geïmplementeerd dat de gezamenlijke klant centraal stelt.

Dankzij een modulair programmaontwerp hebben partners meer keuze en flexibiliteit in hun samenwerking met Red Hat, zodat het partnership beter aansluit bij hun bedrijfsstrategieën en klantbehoeften. Deze verbeteringen aan het Red Hat partner engagement-model verbeteren de partnerervaring en stimuleren co-creatie van ecosystemen, zodat partners klanten beter kunnen ondersteunen.

Het Red Hat Partner Practice Accelerator Program
Red Hat introduceert daarnaast het Red Hat Partner Practice Accelerator Program, dat zich richt op het identificeren, faciliteren, valideren en stimuleren van partners binnen het commerciële segment, inclusief middelgrote bedrijven en mkb-organisaties. Met dit programma stelt Red Hat zijn partners in staat om de volledige commerciële klantcyclus te beheren, terwijl ze gedifferentieerde en impactvolle zakelijke resultaten bieden via Red Hat Ansible Automation Platform en Red Hat OpenShift.

Het Red Hat Partner Practice Accelerator Program bestaat uit een selecte groep partners die gevorderde technische kennis hebben aangetoond en best practices onder de knie hebben, door bij Red Hat-certificeringen op het gebied van automatisering en applicatieontwikkeling te behalen. Dit positioneert hen als betrouwbare experts die op maat gemaakte oplossingen kunnen ontwerpen, implementeren en configureren voor commerciële klanten.

Als experts in automatisering en applicatiemodernisering kunnen gecertificeerde servicepartners in het Red Hat Partner Practice Accelerator Program helpen bij het ontwerpen, vormgeven en uitvoeren van digitale transformatie-roadmaps voor klanten, ongeacht de complexiteit. Daarvoor krijgen deze geselecteerde partners uitgebreide toegang tot middelen en mogelijkheden voor professionele dienstverlening om hun winstgevendheid te verbeteren, zich te onderscheiden in de markt en klantsucces te behalen met behulp van Red Hat-technologie.

Partners die hun certificering voor professionele dienstverlening hebben behaald en momenteel deelnemen aan het Red Hat Partner Practice Accelerator-programma, zijn onder meer Li9 Technology Solutions, Linux Plus, Sekom en Stone Door Group.

Meer hulpmiddelen en ondersteuning voor partners
Red Hat investeert tot slot ook in verbeterde toegankelijkheid voor hulpmiddelen, expertise en open source-oplossingen voor partners. Naast voortdurende verbeteringen van certificeringsmogelijkheden op het Red Hat Partner Training Portal en verbeterde zichtbaarheid van co-creaties in de Red Hat Ecosystem Catalog, biedt Red Hat partners nu een platform voor on-demand productdemonstraties, inclusief stapsgewijze instructies en discussiepunten voor klantgesprekken.

Het Red Hat Demo Platform wordt beschikbaar via Red Hat Partner Connect en stelt partners in staat om in een risicovrije omgeving productdemonstraties te geven die het volledige Red Hat-portfolio bestrijken, zodat partners open source-innovaties kunnen tonen aan klanten. Het platform omvat multi-productdemonstraties en volledig gescripte workshops die kunnen worden ingezet om klanten een één- of tweedaagse ervaring te bieden. Het Red Hat Demo Platform geeft deelnemende partners bovendien vroegtijdige toegang tot demo's van nieuwe productreleases voordat deze algemeen beschikbaar worden.

Red Hat Partner Connect is het startpunt voor nieuwe en huidige Red Hat-partners tot deze nieuwe verbeteringen en alle andere tools en hulpmiddelen die ze nodig hebben om meer klantwaarde te realiseren. Partners kunnen zich eenvoudig registreren en inloggen op het partnerportaal, waar ze direct toegang krijgen tot de tools die ze nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien met Red Hat.

Stefanie Chiras, senior vice president, Partner Ecosystem Success, Red Hat: Deze doorontwikkeling van Red Hats partner engagement-model laat duidelijk zien dat Red Hat het partnerecosysteem prioriteert als de belangrijkste aanjager voor klantwaarde. Om voor klanten de optimale waarde van hybride cloud te ontsluiten, is het essentieel dat we gezamenlijk en transparant innoveren en partners op eenvoudige wijze toegang geven tot informatie en gedeelde gegevens. Zo kunnen we de unieke uitdagingen van onze klanten gezamenlijk aanpakken.”

Beschikbaarheid
De lancering van het vernieuwde partner engagement-model en partnerprogramma staat gepland voor de tweede helft van 2024. Het Red Hat Partner Practice Accelerator Program is een programma op basis van uitnodiging en staat nu open voor in aanmerking komende partners over de hele wereld. Het Red Hat Demo Platform wordt naar verwachting beschikbaar in mei 2024.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!