Wouter Hoeffnagel - 22 januari 2024

Main Capital investeert in Deense Omnidocs

Main Capital (Main) neemt een meerderheidsbelang in het Deense Omnidocs. De investeringsmaatschappij gaat als strategische partner het managementteam ondersteunen en Omnidocs helpen met het realiseren van groei, waarbij onder meer de focus ligt op verdere internationalisering.

Main Capital investeert in Deense Omnidocs image

Omnidocs is een Deense leverancier van Enterprise Information Management (EIM)-software die slimme oplossingen voor documentbeheer, automatisering en contentcreatie levert aan verschillende organisaties over heel de wereld. Het bedrijf ondersteunt klanten met adviesdiensten ook bij het creëren van documenten. De software integreert met andere bedrijfsapplicaties en bestaat uit onder meer documentautomatisering, productiviteitstools en toegankelijkheidsoplossingen. Omnidocs bedient 300 SaaS-klanten en meer dan twee miljoen gebruikers wereldwijd, waarvan de meerderheid multinationale ondernemingen en organisaties in de publieke sector zijn.

Groeiende markt

De belangrijkste motivaties van de strategische overname van Omnidocs zijn de aantrekkelijke productmarkt en de internationale schaalbaarheid. Smart Document Creation & Management is een subcategorie van de Enterprise Information Management-markt die het genereren en beheren van content automatisch stroomlijnt, waardoor de efficiëntie en compliance tijdens de gehele levenscyclus van een document worden verbeterd.

De Enterprise Information Management-markt maakt een groei door, die naar verwachting aanhoudt door een toenemende belangstelling voor uniforme oplossingen om content en informatie binnen organisaties te stroomlijnen. Ook wijst Main erop dat Omnidocs actief is in verschillende aantrekkelijke verticale marktsegmenten en het onder meer multinationale ondernemingen, verschillende Fortune 500-bedrijven en Big Five accountantskantoren tot haar klantenbestand mag rekenen.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!