Witold Kepinski - 23 januari 2024

Oracle Cloud Infrastructure Generative AI-service is beschikbaar

Oracle heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van de Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Generative AI-service , samen met nieuwe innovaties die het voor ondernemingen gemakkelijker maken om te profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van generatieve AI.

Oracle Cloud Infrastructure Generative AI-service is beschikbaar image

OCI Generative AI-service is een volledig beheerde service die naadloos grote taalmodellen (LLM's) van Cohere en Meta Llama 2 integreert om een ​​breed scala aan zakelijke gebruiksscenario's aan te pakken. De OCI Genative AI-service omvat nu meertalige mogelijkheden die meer dan 100 talen ondersteunen, een verbeterde GPU-clusterbeheerervaring en flexibele afstemmingsopties. Klanten kunnen de OCI Generative AI-service gebruiken in de Oracle Cloud en on-premises via OCI Dedicated Region.

“De AI-focus van Oracle ligt op het oplossen van zakelijke gebruiksscenario's in de echte wereld om brede adoptie in de onderneming mogelijk te maken. Om dit te doen, integreren we AI in alle lagen van de technologiestapel door generatieve AI te integreren in onze applicaties en geconvergeerde database, en nieuwe LLM’s en beheerde services aan te bieden – allemaal ondersteund door een snelle en kosteneffectieve AI-infrastructuur”, aldus Greg Pavlik. , senior vice-president, AI en gegevensbeheer, Oracle Cloud Infrastructure. “In plaats van een toolkit aan te bieden die in elkaar gezet moet worden, bieden we een krachtige suite van vooraf gebouwde generatieve AI-diensten en -functies die samenwerken om klanten te helpen bedrijfsproblemen slimmer en sneller op te lossen.”

Vereenvoudiging van de aanpassing van generatieve AI-modellen

Om klanten te helpen bij het aanpakken van zakelijke problemen gericht op het genereren van tekst, samenvattingen en semantische gelijkenistaken, zullen de nieuwste modellen van Cohere en Meta Llama 2 beschikbaar zijn in een beheerde service die kan worden gebruikt via API-aanroepen. Bovendien zullen klanten generatieve AI eenvoudig en veilig kunnen inbedden in hun technologiestack, met strikte gegevensbeveiliging en -beheer.

Klanten kunnen deze modellen verder verfijnen met behulp van hun eigen gegevens met behulp van Retrieval Augmented Generation (RAG) -technieken, zodat de modellen hun unieke interne werking begrijpen. De OCI Generative AI Agents-service, die nu in bèta is, combineert met een RAG-agent de kracht van LLM's en enterprise search, gebouwd op OCI OpenSearch, om gecontextualiseerde resultaten te bieden die zijn uitgebreid met bedrijfsgegevens. Met deze agent kunnen gebruikers via natuurlijke taal communiceren met diverse bedrijfsgegevensbronnen, zonder dat daarvoor specialistische vaardigheden nodig zijn. De opgehaalde informatie is actueel – zelfs bij dynamische dataopslag – en de resultaten zijn voorzien van verwijzingen naar de oorspronkelijke brongegevens.

De eerste bètaversie ondersteunt OCI OpenSearch. Aankomende releases ondersteunen een breder scala aan tools voor het zoeken en aggregeren van gegevens en bieden toegang tot Oracle Database 23c met AI Vector Search en MySQL HeatWave met Vector Store. Oracle zal ook kant-en-klare agentacties leveren voor zijn suite van SaaS-applicaties, waaronder Oracle Fusion Cloud Applications Suite, Oracle NetSuite en industriële applicaties zoals Oracle Health.

“Met het nieuws van vandaag brengt Oracle generatieve AI naar de werklasten van klanten en hun data – en vraagt ​​het klanten niet om hun data naar een aparte vectordatabase te verplaatsen”, zegt Ritu Jyoti, group vice president, Worldwide Artificial Intelligence and Automation Research Practice en Global AI Research Leid, IDC. “Met een gemeenschappelijke architectuur voor generatieve AI die in het hele Oracle-ecosysteem wordt geïntegreerd, van de Autonomous Database tot Fusion SaaS-applicaties, brengt Oracle generatieve AI naar daar waar exabytes aan klantgegevens zich al bevinden, zowel in clouddatacenters als on-premises omgevingen. Dit vereenvoudigt het proces voor organisaties om generatieve AI in te zetten in hun bestaande bedrijfsvoering enorm.”

Het inbedden van generatieve AI in elke laag van de Oracle-stack

De toonaangevende AI-infrastructuur en het uitgebreide portfolio van cloudapplicaties van Oracle creëren een krachtige combinatie voor het vertrouwen van de klant. Door generatieve AI te integreren in zijn portfolio van cloudapplicaties, waaronder ERP, HCM, SCM en CX, stelt Oracle klanten in staat te profiteren van de nieuwste innovaties binnen hun bestaande bedrijfsprocessen. Daarnaast integreert Oracle generatieve AI-mogelijkheden in zijn databaseportfolio, zodat klanten hun eigen AI-aangedreven applicaties kunnen bouwen. Met Autonomous Database Select AI kunnen klanten de ontwikkeling van applicaties versnellen of nieuwe bedrijfsoplossingen creëren door hun particuliere bedrijfsgegevens te combineren met de productiviteit en creativiteit van generatieve AI.

Om klanten te helpen bij het bouwen, trainen, implementeren en beheren van LLM's met open source-bibliotheken zoals Hugging Face's Transformers of PyTorch, breidt Oracle ook de mogelijkheden van OCI Data Science uit. De nieuwe OCI Data Science AI Quick Actions-functie, die volgende maand in bèta zal zijn, maakt toegang zonder code mogelijk tot een verscheidenheid aan open-source LLM's, waaronder toonaangevende providers zoals Meta of Mistral AI.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!