Witold Kepinski - 24 januari 2024

Broadcom stopt met VMware Aria op SaaS-basis

Broadcom stopt met het aanbieden van VMware Aria op SaaS-basis. Aria wordt onder andere in VMware Cloud Foundation geïntegreerd. De Aria-beheertools van VMware stonden voorheen bekend onder het merk vRealize.

Broadcom stopt met VMware Aria op SaaS-basis image

Paul Turner, VP Products, VMware Cloud Foundation Division meldt in een blog: 'De afgelopen twee jaar is VMware op weg geweest om zijn portfolio te vereenvoudigen en over te stappen van een eeuwigdurende licentie naar een abonnementsmodel, waardoor klanten van elke omvang meer waarde kunnen halen uit hun investeringen in onze oplossingen. Op 11 december 2023 zijn we begonnen aan het volgende hoofdstuk in de missie van VMware om mondiale ondernemingen in staat te stellen private, hybride en multi-cloudomgevingen te omarmen met de aankondiging van een dramatische vereenvoudiging van ons productportfolio.

We hebben onze cloudinfrastructuur- en beheerproducten radicaal gestroomlijnd door onze focus te consolideren op twee kernaanbiedingen: VMware Cloud Foundation, onze vlaggenschip hybride cloudoplossing op bedrijfsniveau, en de nieuwe VMware vSphere Foundation, een workloadplatform op ondernemingsniveau dat vSphere integreert met intelligente operaties. beheer voor onze middelgrote en kleinere klanten.

Deze vereenvoudigingsstrategie strekt zich uit tot onze VMware Aria-cloudbeheeroplossingen. Ten eerste hebben we de volledige functionaliteit van Aria in VMware Cloud Foundation geïntegreerd. Aria vereenvoudigt de implementatie, acceptatie en beheer door klanten van de belangrijkste VMware Cloud Foundation-mogelijkheden die uw datacenter transformeren in een privécloud. Met Aria kunt u de levering van infrastructuur- en applicatieservices automatiseren, prestatieproblemen voorspellen, voorkomen en oplossen, maximaal gebruik van bronnen garanderen tegen minimale kosten, en compliance en governance versterken om de risico's in uw cloudomgevingen te verminderen.

Naast de integratie van Aria hebben we de waarde van VMware Cloud Foundation dramatisch verhoogd door de catalogusprijzen van onze vorige abonnementen met de helft te verlagen en hogere ondersteuningsserviceniveaus toe te voegen, waaronder verbeterde ondersteuning voor oplossingsactivering en levenscyclusbeheer. De nieuwe vSphere Foundation omvat Aria Operations en Operations for Logs om de beste prestaties, beschikbaarheid en efficiëntie te bieden met meer zichtbaarheid en inzichten.

Ten tweede biedt de vereenvoudigingsstrategie een consistente infrastructuur en managementstack op alle manieren waarop klanten VMware Cloud Foundation kunnen gebruiken: rechtstreeks van VMware of via onze partners, zoals het kanaal, hyperscalerpartners of managed service providers. Om dit consistente implementatie- en operationele model voor klanten te leveren, stellen we het Aria-aanbod niet langer beschikbaar voor aankoop als SaaS. Ze zijn alleen beschikbaar als componenten van VMware vSphere Foundation en VMware Cloud Foundation. Dit einde van de beschikbaarheid heeft betrekking op de standalone Aria SaaS-services (bijvoorbeeld Aria Operations Cloud) en op het suiteaanbod zoals VMware Aria Cloud Universal en VMware vCloud Suite Subscription. Deze verandering stelt onze partners ook in staat een reeks SaaS-beheerservices uit te bouwen bovenop VMware Cloud Foundation, waardoor aanzienlijke incrementele waarde wordt geleverd bovenop de functionaliteit van Aria Operations en Aria Automation. En met de 'bring-your-own-subscription'-licentieoptie kunnen klanten hun licentie overzetten naar een cloudserviceprovider naar keuze om hun SaaS-services met toegevoegde waarde te gebruiken bovenop VMware Cloud Foundation.

De integratie van Aria als kerncomponent van VMware vSphere Foundation en VMware Cloud Foundation helpt bij het vereenvoudigen en stroomlijnen van de manier waarop klanten en partners waarde realiseren uit ons aanbod ter ondersteuning van digitale transformatie. Deze waarde zal voortkomen uit voortdurende innovatie, snellere time-to-value en voorspelbare investeringen. We zijn toegewijd aan uw succes met VMware Cloud Foundation en VMware Aria, en geloven dat dit nieuwe vereenvoudigingstraject u zal helpen dat succes sneller en vollediger te bereiken.

Veel Gestelde Vragen

V. Wat zijn de veranderingen in het Aria SaaS-productportfolio?

A. Klanten hebben niet langer de mogelijkheid om het Aria-aanbod als zelfstandig product of als SaaS-product aan te schaffen. De Aria-cloudbeheermogelijkheden zijn alleen beschikbaar als componenten van VMware vSphere Foundation en VMware Cloud Foundation, die worden verkocht voor implementatie op locatie of bij bepaalde openbare cloudproviders, waaronder VMware Cloud on AWS. Bestaande Aria SaaS-abonnementen lopen door tot het einde van hun looptijd. Op het moment van verlenging moeten klanten VMware vSphere Foundation en VMware Cloud Foundation aanschaffen.

Vraag: Op welke producten en bundels valt dit nieuwe beleid van toepassing?

A. Zie de lijst in dit VMware KB-artikel

V. Waarom brengt u deze wijzigingen aan? Hoe profiteer ik als klant?

A. Als kerncomponent van VMware Cloud Foundation kunnen klanten nu één enkele infrastructuur en beheerstack aanschaffen met een consistent implementatie- en operationeel model. Daarnaast hebben we onze eerdere catalogusprijzen voor VMware Cloud Foundation-abonnementen met de helft verlaagd en hogere ondersteuningsserviceniveaus toegevoegd.

V. Ik ben een partner. Hoe helpt deze Aria-vereenvoudiging mijn bedrijf?

A. Als onderdeel van VMware vSphere Foundation en VMware Cloud Foundation kunnen we Aria op een consistente manier beschikbaar stellen aan onze klanten via al onze verschillende routes naar de markt – rechtstreeks van VMware of via onze channel-, OEM- of hyperscaler-partners , of als een beheerde service. Partners hebben ons verteld dat ze enthousiast zijn om aanvullende SaaS-diensten te bouwen bovenop ons aanbod om aanzienlijke toegevoegde waarde te bieden aan onze gezamenlijke klanten.

V. Wat is de timing van het einde van de beschikbaarheid van het Aria SaaS-aanbod?

A. Vanaf 12-12-2023 zijn de SKU's van Aria SaaS niet meer beschikbaar (EoA). Het kopen van Aria a la carte is vanaf de EoA-datum niet meer mogelijk.

V. Ik gebruik momenteel Aria SaaS. Wat gebeurt er met me? Wat gebeurt er met bestaande serviceabonnementen zoals Aria Cloud Universal?

A. U kunt uw Aria SaaS-licenties blijven gebruiken tot het einde van uw abonnementstermijn, waarna wij u helpen met de overstap naar VMware vSphere Foundation en VMware Cloud Foundation.

V. Ik ben bezig met het onboarden van Aria SaaS-services. Als Aria SaaS niet langer beschikbaar is, moet ik ze dan nu blijven onboarden? Met wie moet ik contact opnemen als ik vragen heb over wat ik in de toekomst moet doen?

A. Als u momenteel bezig bent met het onboardingproces voor Aria SaaS, blijft u ondersteund worden bij uw onboarding en loopt uw ​​SaaS-abonnement door tot het einde van de looptijd. Aan het einde van uw abonnementstermijn zullen we met u samenwerken om u over te zetten naar VMware vSphere Foundation of VMware Cloud Foundation en u te helpen uw Aria SaaS naar een on-premises implementatie te verplaatsen. Als u nog niet bent begonnen met de onboarding, raden we u aan om over te stappen naar een lokale implementatie van Aria via VMware vSphere Foundation of VMware Cloud Foundation. Neem contact op met uw accountteam voor meer informatie over hoe uw onboarding of transitie wordt ondersteund.

Vraag: Kan ik Aria gebruiken om openbare clouds te beheren?

A. Als u native public clouds wilt beheren met VMware Aria, moet u VMware Cloud Foundation aanschaffen en deze on-premises of rechtstreeks in een publieke cloud implementeren met behulp van de licentieportabiliteit naar door VMware gevalideerde hybride cloud-endpoints waarop VMware Cloud Foundation draait. Als u een bestaand Aria SaaS-abonnement heeft (een zelfstandige dienst, bijvoorbeeld Aria Operations Cloud of Aria Cloud Universal), kunt u dit tot het einde van de looptijd blijven gebruiken voor openbaar cloudbeheer. Bovendien omvat het aanbod VMware Cloud on AWS: Advanced voor VMware Cloud on AWS Aria Suite Advanced voor gebruik met door de klant beheerde SDDC's en is beschikbaar voor netto nieuwe aankopen en verlengingen.'

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!