Jeroen Bordewijk - 29 januari 2024

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Datacenter Technology Innovator of the Year?

Nutanix werd vorig jaar gekroond tot Datacenter Technology Innovator of the Year. Het kanaal was erg onder de indruk van de unieke, onderscheidende features van het Nutanix Cloud Platform. Het jaar ervoor ging Dell Technologies er met deze Dutch IT Channel Award vandoor. Wie wint dit jaar?

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Datacenter Technology Innovator of the Year? image

Welke datacenter innovator treedt in de voetsporen van Dell en Nutanix? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

Digital Realty exploiteert netwerkonafhankelijke datacenters over de hele wereld, onder meer in Amsterdam, en is aanbieder van colocatie- en interconnectiediensten. Met ServiceFabric heeft het bedrijf uit Austin (Texas, VS) een oplossing waarmee organisaties eenvoudig en snel verbindingen opzetten tussen datacenters van verschillende leveranciers en naar cloud service providers (CSP's). De verbindingen kunnen vrijwel direct worden opgeleverd en gebruikers kunnen heel flexibel bandbreedtes aanpassen. Met het aanvullende ServiceFabric Connect, ontworpen voor hybride IT- en datacentrische architectuur, kunnen gebruikers ook workflows naadloos met elkaar verbinden. Digital Realty is voor het eerst genomineerd voor deze award.

NorthC Datacenters werkte de afgelopen periode intensief samen met iXora uit Ede, producent van koelsystemen, en de Rotterdamse IT-dienstverlener Intermax. Samen deden ze een bijzondere pilot met duurzame innovatie in het datacenter van NorthC in Rotterdam Zestienhoven, waar een live omgeving van Intermax werd geplaatst in een 'immersion' koeloplossing van Ixora. Immersion betekent dat servers worden ondergedompeld in een speciale, niet-geleidende vloeistof die de warmte van de elektronische componenten opneemt en afvoert via een warmtewisselaar. Met deze test willen NorthC, iXora en Intermax datacenters, maar ook de ecosystemen die ze bedienen duurzamer en energie-efficiënter maken.

Schneider Electric wil de koeling van datacenters en IT-systemen vergroenen en verduurzamen. De Franse multinational, in Nederland gevestigd in Hoofddorp, heeft daarom de productreeks Uniflair uitgebreid met nieuwe modellen. Uniek aan deze producten voor airconditioning is dat ze werken met koelmiddelen die veel beter zijn voor het milieu dan traditionele koelstoffen. Het koelmiddel R454B bijvoorbeeld, maakt de milieu-impact liefst vijf keer kleiner. De modellen van Uniflair hebben bovendien een geoptimaliseerd ontwerp om maximale besparingen mogelijk te maken. Door de nieuwste generatie compressoren te gebruiken, met een vast toerental en EC-ventilatortechnologie, wordt het stroomverbruik aanzienlijk verminderd.

IBM Nederland werkt samen met TTNL uit Culemborg, aanbieder van hybride cloudoplossingen, aan innovatieve technologische oplossingen voor een meer duurzame toekomst. Het is belangrijk om het energieverbruik in datacenters te reduceren, om kosten te drukken en de IT-systemen milieuvriendelijker te maken. Uit onderzoek van TTNL en IBM blijkt dat 80 procent van de IT-managers energiebesparing belangrijk vindt. Het softwareplatform IBM Turbonic, geconfigureerd en geïmplementeerd door TTNL, automatiseert en optimaliseert datacenters, cloudomgevingen en hybride infrastructuren met innovatieve methoden als resource-optimalisatie, automatische workloadplaatsing, koelingsoptimalisatie, stroombeheer en de inzet van AI en ML.

Vertiv speelt in op de vraag naar datacenter services en capaciteit, die met name door de opkomst van generatieve kunstmatige intelligentie snel groeit. Vooral voor het trainen van deze vorm van AI zijn grote hoeveelheden data nodig, alsook stroom, koelcapaciteit en fysieke ruimte. Organisaties die verder willen groeien, moeten daarom goed zicht hebben op de nog beschikbare ruimte. Vertiv, producent van kritieke infrastructuurtechnologieën, heeft een tool voor virtuele representatie, die datacenters helpt om efficiënt te plannen. Door apparatuur vóór aanschaf te visualiseren, kunnen datacentermanagers met vertrouwen een aankoopbeslissing nemen. Uiteraard is deze oplossing ook voor channel partners buitengewoon interessant.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!