Witold Kepinski - 25 januari 2024

VTech koopt activa Gigaset Communications

VTech, een speler uit China in elektronische leerproducten vanaf de kindertijd tot de peuter- en kleuterschool en de grootste fabrikant van residentiële telefoons in de Verenigde Staten, heeft aangekondigd dat Snom Solutions GmbH, haar indirecte volledige dochteronderneming, een activa-aankoopovereenkomst is aangegaan om de activa (inclusief de productiefaciliteiten in Bocholt, Duitsland) van Gigaset Communications GmbH (“Gigaset”) te verwerven.

VTech koopt activa Gigaset Communications image

Gigaset, dat eind 2023 in moeilijkheden verkeerde, is een speler op het gebied van draadloze DECT-telefoons (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) in Europa. Het biedt ook zakelijke telefonieoplossingen voor zakelijke klanten, Android-gebaseerde mobiele communicatie en cloudgebaseerde smart home-aanbiedingen voor particuliere en zakelijke klanten. 

Door de overname van de activa van Gigaset zal VTech zijn leiderschapspositie op het gebied van draadloze telefoons voor thuisgebruik kunnen versterken, zijn marktkanalen en productportfolio's wereldwijd kunnen uitbreiden, evenals zijn productievoetafdruk in Europa. De overname zou ook technische talenten toevoegen aan de wereldwijde R&D-teams van VTech, waardoor synergieën in de technologische ontwikkeling van zijn producten en operationele efficiëntie zouden worden benut.

“We zijn blij met deze strategische acquisitie. Het productportfolio van Gigaset, het Europese marktleiderschap, de geavanceerde R&D-capaciteiten en de uitmuntende productie zijn zeer complementair met VTech”, aldus Hillson Cheung, president van VTech Telecommunication Products. “Met de financiële steun en managementsteun van VTech zouden de bedrijfsactiviteiten van Gigaset na de overname kunnen worden voortgezet en richting duurzame groei en ontwikkeling kunnen gaan.”

“De overname vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in ons transitietraject.” zei Dr. Magnus Ekerot, CEO van Gigaset. “Als onderdeel van de VTech-familie zullen we een solide basis hebben om niet alleen de relatie met onze wereldwijde zakenpartners te versterken, maar ook om onze producten te faciliteren om meer consumenten en zakelijke klanten te bereiken, waardoor we een uniek platform krijgen om een ​​nieuw tijdperk in te gaan. van groei.”

De overname zal naar verwachting op 2 april 2024 worden afgerond, onder voorbehoud van de vervulling van de sluitingsvoorwaarden uiteengezet in de Assets Purchase Agreement. VTech is van plan de overname met interne middelen te financieren.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!