Witold Kepinski - 25 januari 2024

TMC neemt Guldberg en Personites over

Hightech consultancybedrijf TMC kondigt met trots de overname van Guldberg aan, een snelgroeiende Duitse IT- en engineering dienstverlener. Deze overname is een belangrijke stap in de strategie van TMC om zijn positie in de Duitse markt te versterken.

TMC neemt Guldberg en Personites over image


Guldberg en Personites

Guldberg, opgericht in 2017 en met het hoofdkantoor in München, heeft zich snel ontwikkeld tot een vooraanstaande aanbieder van tijdelijke engineering- en IT-specialisten, met name in automotive, ruimtevaart, speciale machines en robotica. Het bedrijf wordt geroemd om zijn uitstekende werkgeversmerk, hoge klanttevredenheidsscore en zeer snelle reactiesnelheid in de Duitse markt. Met meer dan 100 consultants in dienst is Guldberg de preferred staffing- en recruitment partner voor gerenommeerde automotive spelers, zoals veel Duitse OEM's in de auto-industrie en eerste- en tweedelijns leveranciers.

De overname omvat ook Personites. Deze managed service provider voor extern personeel is gevestigd in München, met verschillende locaties in het noorden van Duitsland. Personites is werkzaam voor verschillende DAX40- en Fortune 500-klanten. Onder leiding van het huidige managementteam van Guldberg, bestaande uit Managing Directors Andreas Scherer en Julia Pelka, en een nieuwe Managing Director die in februari bij Personites in dienst treedt, zullen zowel Guldberg als Personites hun activiteiten voortzetten onder hun eigen label en het vlaggenschip van TMC op de Duitse markt zijn. Scherer behoudt een belangrijk aandeel in het bedrijf en Pelka wordt aandeelhouder.

Internationale voetafdruk vergroten

TMC betrad de Duitse markt eind 2023. Met deze strategische overname wil het bedrijf zijn activiteiten in Duitsland sneller uitbreiden en de algemene internationale voetafdruk vergroten. Het doel is om gezamenlijk zo snel mogelijk meer dan 1.000 medewerkers in dienst te hebben in Duitsland. Dit moet bijdragen aan de doelstelling van TMC om door te groeien naar 5.000 werkondernemers in 2028. 

“Duitsland heeft een gigantische engineering markt en dat biedt aanzienlijke groeikansen. Om die kansen te benutten moeten we lokaal groeien, onder andere met overnames. Guldberg ademt in alles wat het doet de normen en waarden van TMC uit. Het is een zeer ondernemende club met een mensgedreven cultuur. We zien deze overname dan ook als een mooie kans om ons unieke werkondernemerschapsmodel van TMC naar de Duitse ingenieurs te brengen”, aldus Emmanuel Mottrie, CEO van TMC.

"We zijn erg blij dat we ons bij TMC kunnen aansluiten en deel uitmaken van hun uitstekende groei. Met Guldberg als boegbeeld van uitstekende engineering- en IT-diensten en Personites van een dynamische MSP-provider in Duitsland, weet ik zeker dat we de eerste mijlpaal van 1.000 medewerkers snel kunnen behalen. We kunnen van elkaar leren, en dezelfde normen en waarden maken het gemakkelijk om samen te werken en gebruik te maken van onze synergieën. Het managementteam kijkt uit naar deze geweldige kans en naar de Duitse TMC-basis", aldus Andreas Scherer, CEO van Guldberg.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!