Wouter Hoeffnagel - 27 januari 2024

Equinix brengt Managed Service voor NVIDIA DGX AI Supercomputing op de markt

Equinix brengt een volledig beheerde private cloudservice op de markt, waarmee bedrijven kunnen hiermee hun eigen NVIDIA DGX AI-supercomputerinfrastructuur aanschaffen en beheren. Zo kunnen zij op maat gemaakte generatieve AI-modellen draaien en bouwen.

Equinix brengt Managed Service voor NVIDIA DGX AI Supercomputing op de markt image

De nieuwe service omvat NVIDIA DGX-systemen, NVIDIA-netwerken en het NVIDIA AI Enterprise-softwareplatform. Equinix installeert en beheert de NVIDIA-infrastructuur van elke klant en kan namens hen diensten implementeren in International Business Exchange (IBX) datacenters wereldwijd.

Schaalbare service

Via de service kunnen bedrijven hun infrastructuur opschalen om het prestatieniveau van AI te bereiken dat nodig is voor het ontwikkelen en uitvoeren van grootschalige modellen. Onder meer spelers in biofarmacie, financiële dienstverlening, software, auto-industrie en detailhandel makenal gebruik van de service.

Zij bouwen AI Centers of Excellence om een strategische basis te leggen voor een breed scala aan snel ontwikkelende LLM-toepassingen. Deze omvatten het versnellen van de time-to-market voor nieuwe medicijnen, het ontwikkelen van AI-copilots voor customer service medewerkers en het bouwen van virtuele productiviteitsondersteuning

Toegang tot privaat beheerde NVIDIA AI supercomputing

Met de volledig beheerde NVIDIA AI supercomputing-service van Equinix kunnen klanten hun AI-infrastructuur dicht bij hun gegevens beheren. De dienst biedt snelle en private netwerktoegang tot wereldwijde netwerkserviceproviders, waardoor AI-informatie snel kan worden opgehaald via organisatiebrede netwerken. Daarnaast biedt de service private verbindingen met hoge bandbreedte naar cloud services en zakelijke serviceproviders om AI-workloads te faciliteren en tegelijkertijd te voldoen aan de vereisten voor gegevensbeveiliging en compliance.

Met behulp van de service kunnen klanten toegang krijgen tot hun NVIDIA AI Enterprise-software om de ontwikkeling en implementatie van AI-toepassingen op productieniveau te stroomlijnen, waaronder generatieve AI. NVIDIA AI Enterprise omvat voorgetrainde modellen, geoptimaliseerde frameworks en versnelde data science softwarebibliotheken. Denk daarbij aan het NVIDIA NeMo framework voor het bouwen van LLM's, NVIDIA RAPIDS voor data science, NVIDIA Clara voor de gezondheidszorg en NVIDIA TensorRT-LLM voor prestatieoptimalisatie van grote taalmodellen.

Ondersteuning op bedrijfsniveau

De uitgebreide oplossing biedt ook ondersteuning en beveiliging op enterpriseniveau. IBX-datacenterprofessionals van Equinix ondersteunen klanten om snel hun aangepaste AI-modellen te bouwen en te implementeren en klanten krijgen ook toegang tot NVIDIA AI-experts.

"Om het geweldige potentieel van generatieve AI te benutten, hebben bedrijven aanpasbare en schaalbare hybride infrastructuur in hun lokale markten nodig om AI-supercomputing naar hun data te brengen", zegt Charles Meyers (foto), CEO van Equinix. "Onze nieuwe service biedt klanten een snelle en kosteneffectieve manier om geavanceerde AI-infrastructuur te implementeren die wordt beheerd en bediend door experts wereldwijd."

"Generatieve AI transformeert elke industrie", zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. "Nu kunnen ondernemingen NVIDIA AI-supercomputers en -software bezitten, gekoppeld aan de operationele efficiëntie van Equinix-beheer, in honderden datacenters wereldwijd."

De volledig beheerde private cloud is per direct beschikbaar.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
V3 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!