Jeroen Bordewijk - 31 januari 2024

Dutch IT Channel Awards: Wie wordt Digital Workplace Innovator of the Year?

Twee jaar op rij won VMware de Dutch IT Channel Award voor Digital Workplace Innovator of the Year. Dit jaar zeker niet, want de Amerikaanse virtualisatiespecialist is niet genomineerd. Vijf andere partijen wel: HP, Infinity IT, Insight Enterprises Nederland, Liquidware en Zoom.

Dutch IT Channel Awards: Wie wordt Digital Workplace Innovator of the Year? image

Wie is straks de nieuwe Digital Workplace Innovator of the Year? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

HP introduceerde onlangs HP Workplace Solutions, een datagedreven oplossing gebaseerd op de technologie van het cloudgebaseerde analytics platform HP TechPulse. De oplossing is bedoeld voor organisaties die in de snel veranderende markt van vandaag de dag – waarin voorspelbaarheid, productiviteit en tevredenheid onder werknemers essentieel zijn – vlot en op basis van data willen kunnen beslissen over de inzet van nieuwe technologieën. De slimme oplossing houdt rekening met zaken als inzicht, controle en beveiligingsrisico's, maar ook met duurzaamheid en total cost of ownership. HP Workforce Solutions versterkt organisaties met oplossingen die meegroeien met de (veranderende) manier waarop ze werken, zegt de Amerikaanse technologiereus.

Infinity IT trok in 2023 de aandacht door bij Louwman ICT Services (LIS), de IT-organisatie van autodistributeur Louwman, een omgeving naadloos te laten migreren van VMware Workspace ONE naar Microsoft Intune. Meestal is er tijdens zo'n migratie sprake van downtime en dat kan financieel flink in de papieren lopen. Infinity voerde evenwel voor alle Windows-werkplekken de gehele migratie uit zonder enige onderbreking van de bedrijfsvoering. Infinity IT, aanbieder van slimme en innovatieve IT-oplossingen met een passie voor het oplossen van complexe IT-uitdagingen, is dit jaar voor het eerst genomineerd in deze categorie. Wel was het bedrijf uit Zoetermeer in 2022 genomineerd in de categorie Var of the Year.

Insight Enterprises Nederland dankt zijn nominatie vast en zeker aan een geslaagde klantcase bij Athora Netherlands, een van de grootste pensioenverzekeraars van ons land en bekend van onder andere Zwitserleven en Reaal. Insight, dat met accreditaties van ruim vierhonderd leveranciers de IT-organisaties van eindklanten maximaal laat renderen, slaagde erin het merendeel van de 26 vergaderzalen van Athora in Amsterdam en Alkmaar uit te rusten met de nieuwste IT-oplossingen, om de ruim 1400 medewerkers zo aangenaam mogelijk hybride te laten werken. Omdat ook de (meubilaire) opzet van de zalen van belang was, werkte het IT-consultancybedrijf uit Apeldoorn nauw samen met het facilitair management van Athora, wat een mooie wisselwerking opleverde.

Liquidware ziet de digitale werkplek voortdurend veranderen en weet één ding zeker: de markt wil oplossingen die flexibel met alle veranderingen omgaan. Het softwarebedrijf uit Amstelveen levert daarom oplossingen voor 'adaptieve werkplekken', platformonafhankelijk en daardoor toekomstbestendig. Liquidware dankt de nominatie voor deze award aan FlexApp, een 'application layering' oplossing waarmee applicaties automatisch 'gepackaged' worden, waarna ze in een individuele laag komen, los van het OS en andere lagen. Van daaruit kunnen beheerders applicaties eenvoudig uitleveren aan (groepen) gebruikers. Met FlexApp hebben bedrijven één oplossing om applicaties op alle varianten van de Windows-werkplek makkelijk en veilig te beheren.

Het platform van Zoom is altijd bedoeld geweest voor hybride samenwerking. De Amerikaanse ontwikkelaar van software voor teleconferentieservices bouwt vrolijk verder aan de digitale werkomgeving, door voortdurend nieuwe innovaties toe te voegen die digitaal werken makkelijker, veelzijdiger en effectiever maken. Recente innovaties op het Zoom-platform draaien voor een belangrijk deel om AI. Zoals Zoom AI Companion, een 'assistent' die onder meer een online vergadering samenvat en chatberichten bundelt en beantwoordt. Alle vernieuwingen en uitbreidingen zijn erop gericht de totale werkervaring te verbeteren, zowel online, op locatie als hybride. Zoom won in 2021 de Dutch IT Channel Award voor Telecom Innovator of the Year.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!