Witold Kepinski - 30 januari 2024

ISE 2024 beurs in Barcelona is van start gegaan

De 20e jubileumeditie van ISE, de grootste internationale vakbeurs voor professionele AV-integratie, is officieel in Barcelona van start gegaan. De beurs, die plaatsvindt in Fira Barcelona Gran Via, is dit jaar groter dan ooit tevoren, met meer dan 1.300 exposanten en 82.000 netto vierkante meter vloeroppervlak.

ISE 2024 beurs in Barcelona is van start gegaan image

Mike Blackman, managing director van Integrated Systems Events, organisator van ISE, is verheugd over de start van de beurs. "Dit is de grootste show ooit", zegt hij. "We hebben ruim 1.349 exposanten en 82.000 netto vierkante meter vloeroppervlak. Het is 30% groter dan vorig jaar, en ongeveer 15% groter dan 2019, wat ons recordjaar was. De voorinschrijving loopt vooruit op waar we in 2019 waren, dus we kijken naar een recordshow."

Blackman wijst op het enorme LED-scherm dat bezoekers begroet die ISE 2024 binnenkomen. "Dit scherm is een mijlpaal", zegt hij. "Het is het grootste LED-scherm op elke beurslocatie in Europa, en het grootste LED-scherm waar dan ook in Barcelona. Het betekent dat onze bezoekers AV zien voordat ze zelfs maar in de show komen."

ISE 2024 markeert het 20-jarig jubileum van de show en er valt zeker genoeg te vieren. "Er gebeuren hier de hele week zoveel dingen", zegt Blackman. "In hal 4 hebben we de America's Cup Challenge Land Yacht, we hebben verschillende virtuele studio's die live-uitzendingen doen, Samsung maakt hier een wereldwijde lancering en er komen een aantal zeer belangrijke mensen uit de overheid."

ISE-deelnemers zullen de groeiende aanwezigheid van uitzendtechnologie op ISE opmerken. Blackman zegt dat dit komt omdat "uitzending uitgroeit tot AV". "Ze gebruiken steeds vaker AV-technologie, dus die klanten komen hierheen", vervolgt hij. "We zien ook groei in live-evenementen, in verlichting en enscenering, maar ook in samenwerking. Nogmaals, het is omdat hun klanten hier zijn. Het is niet zo dat ISE probeert de allesomvattende factor te zijn. Onze branche omvat steeds meer verschillende sectoren en mensen komen hierheen om meer te weten te komen over AV. We groeien op zoveel gebieden – en dat maakt deze show zo spannend."

AVIXA en CEDIA verbinden zich met de AV-gemeenschap

ISE 2024 mede-eigenaar AVIXA brengt zijn branche-expertise dit jaar naar het evenement in een poging verbinding te maken met de bredere AV-gemeenschap. De CEO van de vereniging, Dave Labuskes, onthulde hoe de organisatie haar aanwezigheid op de show zal afstemmen.

"Het idee van AVIXA TV is om thought leadership op een boeiende manier te kunnen presenteren tijdens de show", aldus Labuskes. "Het idee van Xchange LIVE daarentegen is bijna omgekeerd; we brengen onze online gemeenschap hier samen in deze fysieke ruimte om te communiceren over gebieden die voor hen van belang zijn."

AVIXA Xchange LIVE is de persoonlijke activering van de virtuele gemeenschap AVIXA Xchange. Op ISE 2024 presenteert de vereniging vier dagen aan interactieve sessies over disruptieve technologie, milieu-sociaal bestuur in AV, professionele ontwikkeling, AI, geestelijke gezondheid op de hybride werkplek en nog veel meer.

"AVIXA bestaat om twee redenen", voegt Labuskes eraan toe. "Eén daarvan is om een ​​katalysator te zijn voor marktgroei. Als de markt voor de AV-industrie groeit, en wij aan die groei kunnen bijdragen, dan vervullen we een van onze belangrijkste missies. De andere is om een ​​knooppunt te zijn voor de professionele gemeenschap, waar mensen die zichzelf identificeren als AV-professionals, bij elkaar worden gebracht."

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!