Witold Kepinski - 04 februari 2024

Nieuwe Cradlepoint AI-functionaliteit bevordert 5G voor bedrijven

Cradlepoint, leverancier van cloud-delivered LTE en 5G wireless network edge-oplossingen, onthult nieuwe AI-functionaliteit om 5G-netwerken slimmer, eenvoudiger en veiliger te maken. Cradlepoint is de eerste leverancier van zakelijke 5G-routers die gebruikmaakt van een speciaal op mobiele netwerken gericht AI-model. Organisaties zijn daarnaast ook in staat om de productiviteitsvoordelen van tools voor generatieve AI te omarmen, zonder het risico op datalekken. Hiervoor maakt Cradlepoint gebruik van een beveiligingsdienst die werd overgenomen van Ericom.

Nieuwe Cradlepoint AI-functionaliteit bevordert 5G voor bedrijven image

Cradlepoint biedt onder meer de volgende AI-functionaliteit aan:

  • NetCloud AIOps Dashboard – Vereenvoudigt het beheer van bedrijfsnetwerken die gebruikmaken van 5G SASE. Het AI-model van NetCloud verzamelt relevante netwerkinformatie binnen een centraal dashboard om aan te geven in welke delen van het netwerk prestatieverslechtering optreedt. Het dashboard isoleert de oorzaak van de problemen en geeft aan welke locaties, gebruikers en applicaties daar last van hebben. NetCloud AIOps is speciaal gericht op mobiele netwerken. De oplossing monitort de kwaliteitsindicatoren van mobiele signalen, zoals de nabijheid bij een mobiele zendmast en signaalsterkte. Het zet die indicatoren om in praktische toepasbare inzichten die beheerders helpen bij het verbeteren van de netwerkprestaties.
  • AI-based NetCloud Assistant (ANA) – Maakt gebruik van natural language processing (NLP) om gebruikers van NetCloud antwoord te geven op veelvoorkomende vragen over het runnen van hun netwerk. ANA biedt alles van implementatie van mobiele endpoints voor specifieke toepassingen, tot effectieve oplossingen voor problemen met de netwerkprestaties. Dit maakt ANA van onschatbare waarde voor het vereenvoudigen van het dagelijkse netwerkbeheer.
  • Network Traffic Analysis – Biedt een centraal overzicht van de datastromen voor analyses van het netwerkverkeer en forensische IT. Deze dienst wordt later dit jaar uitgebreid met AI-functionaliteit voor het creëren van een baseline van gangbare patronen in het netwerkverkeer voor de meest voorkomende 5G-toepassingen (geografisch verspreide IoT-apparaten, voertuigen en locaties). Hiermee kunnen onregelmatigheden worden gesignaleerd die mogelijk op een beveiligingsincident wijzen.
  • GenAI Data Loss Prevention - 79% van alle organisaties zegt gebruik te maken van generatieve AI zonder daar interne richtlijnen voor te hebben opgesteld. Deze oplossing past toegangspolicies toe die voorkomen dat vertrouwelijke gegevens, persoonlijk herleidbare informatie en andere gevoelige data worden ingevoerd in websites voor generatieve AI. Dit voorkomt dat deze informatie zijn weg vindt naar toekomstige antwoorden van AI-applicaties. De remote browser isolation (RBI)-technologie van Ericom biedt daarnaast bescherming tegen geïnfecteerde antwoorden die data en hardware van werknemers kunnen besmetten.

"Cradlepoint blijft prioriteit toekennen aan innovatie. Onze AI-strategie is een duidelijk bewijs van ons streven om de inzet van 5G binnen het bedrijfsleven te versnellen door het verbeteren van het overzicht, het beheer en de prestaties van het mobiele netwerk,” zegt Donna Johnson, CMO van Cradlepoint. “We maken 5G-netwerken niet alleen slimmer, eenvoudiger en veiliger voor de IT-afdeling van onze klanten, maar bieden hun security-team ook grip op de manier waarop werknemers gebruikmaken van tools voor generatieve AI. Daarmee kunnen zij werknemers beschermen tegen vormen van misbruik van AI die kunnen resulteren in schadelijke datalekken of besmettingen met malware.”

“Als leverancier van kant-en-klare oplossingen voor autowassen vraagt ons klantensuccesmodel om uiterst betrouwbare en efficiënte processen,” zegt Ian Beason, directeur Technology & Innovation bij Motor City Wash Works. “De nieuwe AIOps-mogelijkheden van Cradlepoint zullen ons gestroomlijnde IT-team in staat stellen om de groei van onze klantenkring bij te houden, ons netwerk effectiever te beheren en het niveau van dienstverlening aan onze klanten te verbeteren.”

Lees hier meer over de AI-strategie en nieuwe oplossingen van Cradlepoint en de verbeterde AI-mogelijkheden in NetCloud. Meer informatie over de oplossing Gen AI Data Loss Prevention van Ericom is beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!