Witold Kepinski - 05 februari 2024

KPN Ventures investeert in portefeuillebedrijf BOX ID

Portefeuillebedrijf BOX ID haalt een financieringsronde van 3,5 miljoen euro binnen om de productontwikkeling en bedrijfsuitbreiding te versnellen. Het stroomlijnen van in- en uitgaande logistieke stromen voor meer dan 60 klanten wereldwijd. BOX ID is erkend innovatieleider en finalist in de IFOY-prijs 2024. Het bedrijf is strategisch goed gepositioneerd om waarde toe te voegen aan de nationale en internationale zakelijke klanten van KPN.

KPN Ventures investeert in portefeuillebedrijf BOX ID image

De in München gevestigde logistieke softwareleverancier BOX ID heeft € 3,5 miljoen opgehaald om zijn productaanbod verder op te schalen voor IoT-gebaseerde supply chain-zichtbaarheid. De laatste financieringsronde werd geleid door KPN Ventures en werd vergezeld door de voormalige start-investeerders HTGF, Bayern Kapital en Wille Finance, evenals door business angels van het BayStartUP Network. De investering stimuleert de verdere ontwikkeling van het SaaS-platform van het bedrijf, waarop al wordt vertrouwd door mondiale marktleiders in Europa en de regio Azië-Pacific. Bovendien werd zojuist bekend gemaakt dat BOX ID genomineerd is voor de IFOY Award 2024. Deze gerenommeerde prijs beloont jaarlijks uitmuntende prestaties op het gebied van de intralogistiek.

Intelligent supply chain management speelt een sleutelrol in de transformatie van de hedendaagse industriële logistiek naar hogere kostenefficiëntie en duurzaamheid. Het optimaliseren van transporten, het vermijden van verlies en verzendingsfouten, het maximaliseren van de beschikbaarheid, het verminderen van de kosten en de ecologische voetafdruk zijn de algemene doelstellingen van de mondiale logistiek. BOX ID SaaS-Platform brengt in dit opzicht een geheel nieuw niveau van zichtbaarheid en controle voor industriële logistieke ketens. Het verbindt de IT-wereld rechtstreeks met zijn logische modellen van materiaalvoorraden en -stromen met de fysieke toeleveringsketen in de echte wereld en zijn miljoenen en miljoenen herbruikbare transportverpakkingseenheden (RTP) - zoals transportcontainers, dozen, rekken, KEG's, wissellaadbakken .

Het elimineren van verspilling bij de uitvoering van logistieke processen

De cloudgebaseerde BOX ID-oplossing stelt klanten in staat hun kritieke inkomende en uitgaande zendingen te monitoren en te controleren en zorgt voor een geoptimaliseerde stroom van hun goederen- en RTP-vloten over een willekeurig aantal eigen locaties en locaties van derden, evenals tijdens het transport. De software biedt een intelligente combinatie van IoT-sensorgegevens met gegevens uit bedrijfssoftware, zoals ERP en TMS. Het resultaat zijn transparante supply chain-gegevens en analysefuncties om de beschikbaarheid te garanderen, verlies te voorkomen en het gebruik van RTP-vloten en andere mobiele logistieke middelen te optimaliseren.

“ We elimineren verspilling in de toeleveringsketen voor onze klanten door automatisch realtime datastromen te monitoren ten opzichte van de beoogde processen. Het terugdringen van verlies, tekorten en verkeerd gerouteerde artikelen optimaliseert niet alleen de beschikbaarheid, maar bespaart ook kosten en verbetert de algehele milieubescherming ”, zegt BOX ID medeoprichter en algemeen directeur Dr. Wolfgang Vogl. “ De huidige logistieke asset-trackingsystemen hebben weinig tot geen real-time procescontext. Ze maken rapporten zodat je uiteindelijk kunt analyseren wat er mis is gegaan. Onze software monitort voortdurend uw procesuitvoering en identificeert en voorkomt fouten voordat ze optreden. ”

Het stroomlijnen van de transportlogistiek voor meer dan 60 klanten en toonaangevende innovatie in het veld

De betrouwbaarheid van de BOX ID-oplossing wordt bewezen door een snelgroeiend klantenbestand, dat meer dan 60 bedrijven omvat uit sectoren als de automobielsector, machinebouw, glas, groothandel en allerlei soorten logistieke dienstverleners. Momenteel ligt de geografische focus op Europa en APAC.

In een zeer succesvolle samenwerking met Würth Group heeft BOX ID zojuist een nieuwe platformmodule gecreëerd die niet alleen de transportcontainerstroom door de distributieketen regelt, maar ook kostbare inbedrijfstellingsfouten in de distributiecentra letterlijk elimineert.

Op basis van dit werk is BOX ID geselecteerd als finalist voor de IFOY AWARD 2024, een door de VDMA ondersteunde wedstrijd, die jaarlijks uitstekende prestaties op het gebied van de intralogistiek beoordeelt.

Krachtige partners voor uitbreiding en productevolutie

De investering van € 3,5 miljoen is gepland om verdere uitbreiding van de productontwikkeling en bedrijfsuitbreiding te stimuleren. De laatste financieringsronde werd geleid door KPN Ventures en werd vergezeld door de start-investeerders High-Tech Gründerfonds (HTGF), Bayern Kapital en Wille Finance AG, evenals door de business angels Dr. Georg Hofer, Ulrich Müller-Menrad en mede-oprichter van Relayr Jackson Bond.

“Wij streven ernaar om samen te werken met startups op het gebied van duurzame technologie met een solide visie. Met zijn duidelijke portfoliofilosofie en de focus op specifieke branches in industriële logistieke segmenten is BOX ID goed gepositioneerd om waarde toe te voegen aan de nationale en internationale Enterprise-klanten van KPN ”, legt Carolien Nijhuis, Executive Vice President KPN IoT & Dataservices, uit. “ BOX ID heeft een sterk team, een veelbelovende marktpositie en positieve feedback van klanten. ”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!