Witold Kepinski - 05 februari 2024

Main Capital neemt meerderheidsbelang in Noorse Millum

Main heeft een meerderheidsinvestering aangekondigd in Millum, een Noorse Procure-to-Pay softwareleverancier voor de hospitality sector. In de toekomst zal Main als strategische partner van het managementteam fungeren en Millum ondersteunen in haar groei.

Main Capital neemt meerderheidsbelang in Noorse Millum image

Door het nastreven van een selectieve buy-and-build strategie en het toevoegen van aanvullende oplossingen om cross-selling te stimuleren, heeft Millum een sterk potentieel om verder te internationaliseren. Deze strategische zet markeert Main Capital's eerste stand-alone platforminvestering op de Noorse markt

Millum, opgericht in 2002 in Noorwegen door CEO Bjørn Anskau, business developer Knut Øksby en CFO Roberto Padin, heeft zich ontpopt tot koploper op het gebied van procurement technologie. Het SaaS-gebaseerde "Procure-to-Pay" platform van het bedrijf richt zich op hotels, restaurants en kantines, stroomlijnt processen, vereenvoudigt de informatiestroom en verbetert de handelsefficiëntie. Millum bedient momenteel meer dan 95% van de leveranciers en meer dan 90 inkopers binnen de horecasector in Scandinavië, waaronder gerenommeerde klanten als Strawberry Hotels, Scandic Hotels en Coor Service Management.

Aantrekkelijke productmarkt en internationale schaalbaarheid

Millum heeft een aantrekkelijk modulair productportfolio opgebouwd dat goed gepositioneerd is voor verdere groei en internationale expansie. Millum heeft een sterke aanwezigheid in Noorwegen, met een groeiende aanwezigheid in Zweden en Denemarken, waardoor het een toonaangevende speler is in de Scandinavische markt. Met de internationale groeiondersteuning van Main is Millum klaar om aangrenzende verticals te verkennen en internationaal te blijven groeien in Scandinavië en Europa. Main zal het bedrijf ook ondersteunen in een selectieve buy-and-build strategie om het productaanbod te internationaliseren en te versterken met nieuwe oplossingen om zo een allesomvattende one stop shop te creëren.

Bjørn Anskau, CEO van Millum, licht toe: "Nu we onze krachten bundelen met Main Capital Partners, zijn we enthousiast over de mogelijkheden die in het verschiet liggen voor Millum. Dit partnerschap betekent niet alleen dat we samen streven naar uitmuntendheid, maar het versnelt ook onze missie om inkoopprocessen in Scandinavië en daarbuiten te revolutioneren."

De samenwerking tussen Main Capital Partners en Millum zal nieuwe mogelijkheden voor internationale expansie creëren, door gebruik te maken van Millum's robuuste platform en Main Capital's expertise in het ondersteunen van bedrijven in hun wereldwijde groeistrategie en ervaring in de inkoop- en bredere Supply Chain Management sector.

"Millum's marktleiderspositie in Noorwegen, in combinatie met de bewezen internationale schaalbaarheid, sluit naadloos aan bij Main's visie op strategische investeringen," aldus Wessel Ploegmakers, Partner & Head of Nordics bij Main Capital Partners. "We zien een enorm potentieel in Millum's productportfolio en kijken ernaar uit om het groeitraject te versnellen door nieuwe markten te verkennen en de internationale aanwezigheid uit te breiden."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!