Jeroen Bordewijk - 05 februari 2024

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Hardware Innovator of the Year 2023?

De winnaars van de Dutch IT Channel Award voor Hardware Innovator of the Year zijn stuk voor stuk grote namen in de wereld van IT. Zoals Dell Technologies, HP(E) en Lenovo. Soms wint een combinatie van partijen, zoals in 2021 Flex IT & HP Nederland, een samenwerking die ook dit jaar kans maakt.

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Hardware Innovator of the Year 2023? image

Wie treedt in de voetsporen van Dell, HPE en Lenovo? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

De genomineerden in deze categorie zijn:

D-two wil de Nederlandse IT-hardwarestapel flink laten krimpen door IT-hardware een tweede leven te geven. Het bedrijf uit Elst, tussen Arnhem en Nijmegen, levert een breed dienstenpakket rondom het 'IT lifecycle proces', zoals D-two het noemt. Organisaties als gemeenten, universiteiten, (hoge)scholen, verzekeraars en ziekenhuizen, maar ook ICT-bedrijven zelf schrijven IT-hardware binnen drie tot vier jaar af, terwijl andere bedrijven of particulieren er nog jaren lol van kunnen hebben. 95% van de hardware die binnenkomt bij D-two wordt hergebruikt, de rest wordt gerecycled. Dat D-two een 'maatschappelijk gedreven' organisatie is, blijkt bovendien uit het grote aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die er dankzij aangepaste processen werken.

Flex IT en HP Benelux willen samen aantonen dat innovatie prima samengaat met duurzaamheid. Beter nog: beide doelen versterken elkaar. Het draait allemaal om de in 2021 geïntroduceerde, gezamenlijke productlijn 'HP Approved Selection by Flex IT': laptops en desktop-pc's van HP die door de Leidse B2B eShop zijn gerevitaliseerd om grondstoffen te besparen en een maximale levensduur te realiseren. Doordat het interne werkgeheugen (RAM) van deze apparaten bij het 'refurbishen' wordt verhoogd van 8 naar 16 GB, zijn het vermogen en de prestaties zoveel beter, dat we met recht kunnen spreken van 'upcycling': na de revisering is de kwaliteit van de devices eerder beter dan slechter.

Huawei Digital Power dingt mee naar deze award met de succesvolle oplossing FusionModule2000, onder andere bedoeld om het groeiende energieverbruik in datacenters een halt toe te roepen. De hoeveelheden data nemen alsmaar toe, energieprijzen gaan door het dak en bovendien willen datacenterdienstverleners hun CO2-uitstoot beperken. Dat kan met FusionModule2000, een modulair ontworpen, sterk geïntegreerde oplossing voor onder meer stroomvoorziening, koeling, bekabeling en beheer. Huawei, in Nederland gevestigd sinds 2005, levert een groot assortiment producten voor telecommunicatie, zoals mobiele telefoons, tablets, 'wearables' en breedbandapparatuur. Het Chinese bedrijf was nog niet eerder genomineerd voor een Dutch IT Channel Award.

Lenovo presenteerde in 2023 de ThinkCentre M90a Pro Gen 4, wat de Chinese fabrikant betreft dé nieuwe standaard voor all-in-one zakelijke desktopcomputers. Het apparaat heeft een liefst 27-inch QHD-beeldscherm en slimme functies die de connectiviteit, privacy en bruikbaarheid verbeteren. Bestanden overzetten doet deze computer 'ultrasnel' dankzij de poort Thunderbolt 4, die snelheden tot wel 40 Gb per seconde bereikt. Eventuele aanvullingen zijn een 8K-monitor of twee 4K-monitoren, externe GPU's en extra opslagschijven. Lenovo, tot nu toe altijd genomineerd in deze categorie, won deze award in 2020, was in 2018 MKB Innovator of the Year en won in 2017 als MKB Vendor of the Year.

NETGEAR wil kantoren slimmer, duurzamer en flexibeler maken. De Amerikaanse marktleider in high-end netwerkapparatuur ondersteunt wat ze ook in de Nederlandse vestiging in Zoetermeer noemen 'het kantoor van de toekomst'. Dat is slimmer: door data en informatie te delen kunnen we bijvoorbeeld de verlichting in een gebouw efficiënter organiseren. Maar ook duurzamer: kantoren worden ontworpen om zo weinig mogelijk energie te verbruiken. En flexibeler: goede wifi-verbindingen maken flexibele werkplekken en vergaderruimtes mogelijk. NETGEAR ondersteunt dit alles met geavanceerde netwerkoplossingen en -diensten. Het bedrijf won één keer een Dutch IT Channel Award, in 2015 als Networking Innovator of the Year.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!