Jeroen Bordewijk - 06 februari 2024

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Storage Innovator of the Year 2023?

Pure Storage en HPE zijn de kampioenen van de Dutch IT Channel Award in de categorie Storage Innovator of the Year. HPE won deze prijs liefst drie keer, Pure Storage nam 'm de afgelopen twee edities mee naar huis. Beide partijen zijn ook dit jaar genomineerd, samen met DataCore, Dell en Wasabi.

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Storage Innovator of the Year 2023? image

Welke innovator was het meest succesvol met storage? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

De genomineerden in deze categorie zijn:

DataCore Software is bekend van de treffende kreet 'accelerating your journey from core to edge to cloud'. De softwarebouwer uit München, in Nederland aanwezig in Amsterdam, ziet de toekomst van IT als een reis, met cloud niet per se als eindpunt. Met DataCore.NEXT herdefinieert het bedrijf hoe opslagbronnen optimaal en tegen zo laag mogelijk kosten kunnen worden toegepast: in de core, de edge én de cloud. DataCore Software wil het probleem van 'data gravity' oplossen, dat ontstaat doordat steeds meer compute naar data in de edge gaat in plaats van andersom. Volgens Gartner wordt in 2025 de helft van alle data in de edge geproduceerd. Omdat het steeds duurder wordt om dat allemaal naar het centrum te brengen, is de omgekeerde weg beter.

Dell Technologies is een belangrijke partner van ABN AMRO. Met het on-premises private cloudplatform PCS NextGen van Dell beschikt de bank inmiddels over een flexibele, toegankelijke, optimaal beschikbare en veilige storageoplossing. De implementatie van het systeem maakte deel uit van de digitale transformatie waar ABN AMRO zo'n vier jaar geleden aan begon. De bank maakte aanvankelijk gebruik van afzonderlijke clouds, die een meer 'agile' en 'DevOps' manier van werken in de weg stonden. Bovendien werkte de bank met verouderde on-premises platforms, wat de 'cloud chaos' compleet maakte. PCS NextGen werkt 30 procent energiezuiniger en geeft een hogere mate van automatisering, tegen een lagere TCO.

HPE veroorzaakte een ware 'paradigmaverschuiving' in databeheer met de Data Services Cloud Console, een cloud management console waarmee bedrijven een volledige storageomgeving kunnen monitoren en beheren. Niet alleen het 'element management' van hardwarecomponenten gebeurt eenvoudig en veilig met deze oplossing, maar ook het management van datagerelateerde services, zoals block of file storage, back-up & recovery, disaster recovery en SAN management. Het platform geeft een 'cloudlike experience', is eenvoudig in te stellen, maakt gebruik van AI-technologie en heeft een grote impact op het (totale) databeheer van organisaties wereldwijd. HPE won deze award in 2017, 2018 en 2020.

Pure Storage is al jaren dé pleitbezorger van flash storage. De voordelen ten opzichte van disk-based storage zijn volgens het softwarebedrijf minder stroomverbruik, minder ruimtebeslag en betere prestaties. Ook gaan er minder snel componenten stuk, wat een extra voordeel oplevert voor het milieu: minder e-waste. Een probleem was altijd dat flash storage relatief duur was in de aanschaf en het beheer. Het goede nieuws is daarom dat met de introductie van de volledige all-flash Pure//E-familie van Pure Storage de kosten inmiddels vergelijkbaar zijn met die van HDD-oplossingen. De toonaangevende aanbieder is voor de zesde keer genomineerd in deze categorie. Winnen deed Pure Storage nog niet.

Wasabi Technologies heeft een missie: alle soorten bedrijven in de meest uiteenlopende economische segmenten in staat stellen om data betaalbaar te kunnen opslaan, bereiken en gebruiken, wanneer en hoe ze dat zelf willen. En dat ongeacht hun cloudinfrastructuur. Het gaat de Amerikaanse provider van object storage erom dat (eind)gebruikers data onder hun eigen voorwaarden aan het werk kunnen zetten, om er mooie dingen mee te doen. Daarom levert Wasabi direct toegankelijke cloud storage met een hoge performance, tegen kosten die tot 80 procent lager uitvallen dan bij de concurrentie. Wasabi was ook de afgelopen twee edities van de Dutch IT Channel Awards genomineerd in deze categorie.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!