Jeroen Bordewijk - 06 februari 2024

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Security Distributor of the Year 2023?

Voor de derde keer reikt Dutch IT Channel een speciale award uit aan de 'Security Distributor of the Year'. De afgelopen twee jaargangen werd deze prijs gewonnen door Tech Data en Ingram Micro. Beide partijen zijn er ook dit jaar weer bij, Tech Data inmiddels als TD Synnex. De lijst met genomineerden wordt gecompleteerd door Copaco, Exclusive Networks en Pax8.

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Security Distributor of the Year 2023? image

Wie wint de Dutch IT Channel Award voor Security Distributor of the Year? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen

De genomineerden in deze categorie zijn:

Copaco helpt partners kiezen. De juiste portfoliokeuze is best lastig, in een tijd waarin het wemelt van de cyber securityoplossingen van ontelbaar veel aanbieders. De distributeur uit Eindhoven maakt het aanbod overzichtelijk en heeft alle relevante oplossingen in huis die noodzakelijk zijn voor een gedegen bescherming. Zoals XDR, dat beveiligingsteams contextuele informatie geeft over dreigingen, of bijvoorbeeld back-up & disaster recovery. Copaco, dat met Copaco Cloud een platform heeft waar partners heel eenvoudig en per eindklant securitydiensten kunnen bij- en afschalen, wil een betrouwbare kennispartner zijn, met altijd een persoonlijke aanpak en een advies op maat. Copaco won inmiddels acht Dutch IT Channel Awards, in verschillende categorieën.

Exclusive Networks is gespecialiseerd in (de beveiliging van) digitale infrastructuren. In een snel digitaliserende wereld waarin het aantal dreigingen hard toeneemt en cyber securityoplossingen cruciaal zijn, wil de distributeur voor alles een betrouwbare partner zijn. De securityspecialist uit Frankrijk, gevestigd in meer dan 45 landen, heeft naar eigen zeggen 'een uniek portfolio met high-end oplossingen en een volledig services aanbod, om te kunnen inspringen op expertise- en capaciteitsvraagstukken waar het gaat om cyber security'. Exclusive Networks, dat recentelijk de geo-gedistribueerde cloudopslagoplossing Cubbit aan het portfolio toevoegde, heeft in Nederland een enthousiast team van deskundige medewerkers in het Brabantse Son.

Ingram Micro is van vele markten thuis. Zo ook security, een van de specialismen in het inmiddels gerenommeerde portfolio Advanced Solutions van de Amerikaanse distributeur. De winnaar van deze award vorig jaar wil partners helpen 'elke cyber security deal binnen te halen', door ze volledig te ondersteunen met complexe securityvraagstukken. Ook stelt Ingram Micro partners in staat cyber securitydiensten zelf (door) te ontwikkelen en te laten groeien, en om lucratieve beveiligingsdiensten 'white label' aan te bieden aan hun (eind)klanten. Met een 'ongeëvenaard ecosysteem van oplossingen en veelgevraagde beveiligingsdiensten' helpt Ingram Micro partners met de uitdagingen, de bedreigingen en de complexiteit, maar ook de kansen van cyber security.

Pax8 is een 'born-in-the-cloud' platform voor IT-professionals die cloudoplossingen willen kopen of verkopen, en voor partners die hun (eind)klanten meer willen laten doen en bereiken met de technologie van cloud. De Amerikaanse aanbieder, in Nederland gevestigd in Zwolle als voortzetting van het in 2021 door Pax8 overgenomen Resello, 'moderniseert' de cloudreis van partners, onder meer met 'consolidated billing' en 'automated provisioning'. Pax8 heeft partnerships met een groot aantal toonaangevende leveranciers van cyber securityoplossingen, zoals de recentelijk toegevoegde cloud back-up specialist Redstor. Pax8 was de afgelopen twee jaar genomineerd in de categorie Cloud Distributor of the Year.

TD SYNNEX staat bekend om zijn 'holistische benadering' van security. Met een totaaloplossing van endpoint solutions, advanced networking en specifieke security-oplossingen, maar ook met een uitgebreid portfolio, jarenlange ervaring en bestendige relaties in het MKB, wil deze 'trusted advisor', 'solution aggregator' en 'channel partner' de meest complete distributeur zijn op het gebied van cyberbeveiliging. Speciale aandacht heeft TD SYNNEX momenteel voor de nieuwe richtlijn NIS2 (Network and Information Security) van de Europese Unie. De distributeur heeft een stappenplan met onder meer een risicoanalyse klaarliggen, om partners én hun (eind)klanten voor te bereiden op de wetswijzigingen die in Nederland in oktober 2024 worden verwacht.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!