Jeroen Bordewijk - 07 februari 2024

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Software Innovator of the Year 2023?

Schrijft u even mee: IBM, Commvault, Mendix, Barracuda Networks, OutSystems en SAP. De lijst met winnaars van de Dutch IT Channel Award voor Software Innovator of the Year is even indrukwekkend als jaloersmakend voor alle ontwikkelaars die 'm ook zouden willen hebben. SAP won zelfs twee keer. IBM, Mendix en OutSystems zijn ook dit jaar genomineerd. Zij nemen het op tegen Dynatrace en Solace.

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Software Innovator of the Year 2023? image

Welke partij trok in 2023 de aandacht met innovatieve softwareoplossingen? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Dynatrace komt uit de Amerikaanse staat Massachusetts en is in Nederland te vinden in de binnenstad van Utrecht. Door generatieve AI toe te voegen aan de Davis AI Engine, de oplossing van Dynatrace die complexe afhankelijkheden analyseert, dynamisch applicatietopologie creëert en helpt afwijkingen te detecteren, heeft de ontwikkelaar als eerste aanbieder een 'Hypermodal AI' op de markt: een systeem waarin op feiten gebaseerde, causale AI gecombineerd wordt met de inzichten van voorspellende AI en nieuwe generatieve AI-mogelijkheden. Het is de volgende stap in de evolutie van zakelijke AI, vinden ze bij Dynatrace, dat voor het eerst is genomineerd voor een Dutch IT Channel Award.

IBM laat van zich horen met watsonx, volgens het Amerikaanse technologiebedrijf hét nieuwe AI- en dataplatform voor de zakelijke markt. IBM spreekt van een technologische innovatie die niet alleen bedrijven, maar hele samenlevingen ingrijpend zal veranderen. De kracht van watsonx is volgens IBM dat het platform de resultaten van generatieve AI betrouwbaar en uitlegbaar maakt, wat nodig is om IT-partners in staat te stellen hun klanten te laten profiteren van alle voordelen van AI. Met watsonx kunnen organisaties 'tailor made' AI-mogelijkheden snel bedrijfsbreed trainen en implementeren. IBM is een goede bekende van de Dutch IT Channel Awards, won deze award vorig jaar en is dit jaar ook genomineerd als Datacenter Technology Innovator.

Mendix introduceerde in juni 2023 Mendix10, een vernieuwde versie van het Mendix low-code platform met geavanceerde machine learning en uitgebreide AI-functies. De uitbreidingen maken het (nog) makkelijker om zelf 'low-code' – visueel, zonder computercodes te schrijven – applicaties te bouwen, testen en implementeren. Met de speciale 'Machine Learning Kit' kunnen applicaties eenvoudig worden uitgebreid met AI-modellen, en met de nieuwe 'Mendix Assist Best Practice-bot' hebben gebruikers een virtuele AI-gebaseerde 'co-developer' die realtime applicaties inspecteert en best practices toevoegt. Mendix, een bedrijf uit Rotterdam dat in 2020 werd overgenomen door het Duitse Siemens, won deze award in 2020.

OutSystems is genomineerd vanwege een sterke business case voor Boerschappen, aanbieder van duurzame maaltijdboxen. Om te kunnen doorgroeien had Boerschappen een nieuw ERP-systeem nodig. De scale-up koos niet voor standaard ERP-software, maar voor maatwerk met het low-code platform van OutSystems. Resultaat: geen softwarematige beperkingen meer en de klantervaring is uitstekend. Klanten kunnen bestellingen bijvoorbeeld heel eenvoudig wijzigen. Omdat de nieuwe software alle deelgebieden van Boerschappen omvat – van inkoop tot en met uitlevering – beschikt het hele bedrijf over dezelfde data en worden altijd de juiste hoeveelheden ingekocht. OutSystems, opgericht in 2001 in Portugal en in Nederland gevestigd in Utrecht, won deze award in 2018.

Solace is een debutant in de Dutch IT Channel Awards. De Canadese producent is actief met innovaties op het gebied van event-driven architecture en messaging technologie, en loopt voorop met de ontwikkeling van nieuwe technologieën en oplossingen voor data transport. De disruptieve technieken die Solace heeft geïntroduceerd helpen bedrijven met de toegankelijkheid en het benutten van ál hun data, ongeacht de locatie. Solace zorgt voor naadloze en realtime connectiviteit tussen verschillende applicaties, devices en systemen. De producten zijn ontworpen om eenvoudig te integreren met nieuwe en bestaande systemen – cloud én on-premises – waardoor bedrijven soepeler kunnen digitaliseren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!