Wouter Hoeffnagel - 05 februari 2024

AnyDesk getroffen door security-incident

Softwarebedrijf AnyDesk is getroffen door een security-incident. Onbevoegden hebben toegang verkrijgen tot productiesystemen van het bedrijf. AnyDesk benadrukt dat het incident niet is gerelateerd aan ransomware.

AnyDesk getroffen door security-incident image

AnyDesk levert remote desktop-software, die het mogelijk maakt systemen op afstand te beheren. In een verklaring op zijn website meldt dat sommige van zijn systemen getroffen te zijn door een security-incident. Uit onderzoek van dit incident blijkt dat onbevoegden toegang hebben gekregentot meerdere productiesystemen.

Systemen opgeschoond en wachtwoorden gereset

In reactie op de aanval is CrowdStrike ingeschakeld door AnyDesk. Ook zijn de autoriteiten geïnformeerd over het incident. Ook zijn alle security-gerelateerde certificaten ingetrokken en zijn getroffen systemen waar nodig opgeschoond of vervangen. Daarnaast zijn alle wachtwoorden voor de webportal my.anydesk.com gereset. Indien gebruikers op andere locaties hetzelfde wachtwoorden gebruiken, adviseert AnyDesk ook hier het wachtwoord te wijzigen.

Het bedrijf meldt geen aanwijzingen te hebben dat het incident impact heeft op apparaten van eindgebruikers. Ook benadrukt AnyDesk dat gebruikers veilig zijn oplossing kunnen blijven gebruiken.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!