Witold Kepinski - 06 februari 2024

Cisco en NVIDIA bieden samen veilige AI-infrastructuur

Cisco en NVIDIA hebben plannen aangekondigd om AI-infrastructuuroplossingen voor het datacenter te leveren die eenvoudig te implementeren en te beheren zijn, waardoor de enorme rekenkracht mogelijk wordt gemaakt die bedrijven nodig hebben om te slagen in het AI-tijdperk.

Cisco en NVIDIA bieden samen veilige AI-infrastructuur image

“AI verandert de manier waarop we werken en leven fundamenteel, en de geschiedenis heeft aangetoond dat een verschuiving van deze omvang bedrijven zal verplichten hun infrastructuur te heroverwegen en opnieuw te ontwerpen”, zegt Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. “Het versterken van onze geweldige samenwerking met NVIDIA zal bedrijven voorzien van de technologie en de expertise die ze nodig hebben om AI-oplossingen op schaal te bouwen, implementeren, beheren en beveiligen.”

“Bedrijven overal ter wereld racen om hun bedrijf te transformeren met generatieve AI”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “Door nauw samen te werken met Cisco maken we het voor ondernemingen gemakkelijker dan ooit om de infrastructuur te verkrijgen die ze nodig hebben om te profiteren van AI, de krachtigste technologiekracht van ons leven.”

Een krachtig partnerschap

Cisco deelt, met zijn toonaangevende expertise op het gebied van Ethernet-netwerken en uitgebreid partner-ecosysteem, samen met NVIDIA, de uitvinder van de GPU die de AI-boom heeft aangewakkerd, een visie en toewijding om klanten te helpen bij het navigeren door de transities naar AI met zeer veilige, op Ethernet gebaseerde infrastructuur.

Cisco en NVIDIA hebben de afgelopen jaren een breed scala aan geïntegreerde productoplossingen aangeboden op Webex-samenwerkingsapparaten en datacentercomputeromgevingen om hybride arbeidskrachten de beschikking te geven over flexibele werkruimtes, AI-aangedreven vergaderingen en een virtuele desktopinfrastructuur. De bedrijven verdiepen nu hun partnerschap in het datacenter om zakelijke klanten te voorzien van schaalbaar en geautomatiseerd AI-clusterbeheer, geautomatiseerde probleemoplossing, de beste klantervaringen en meer. Hoogtepunten zijn onder meer:

Geïntegreerde datacenteroplossingen van Cisco en NVIDIA zijn vandaag beschikbaar

  • NVIDIA's nieuwste Tensor Core GPU's zijn beschikbaar in Cisco's M7-generatie UCS-rack- en bladeservers , waaronder Cisco UCS X-Series en UCS X-Series Direct, om optimale prestaties mogelijk te maken voor een breed scala aan AI- en data-intensieve workloads in het datacenter en aan de rand.
  • NVIDIA AI Enterprise , dat softwareframeworks, vooraf getrainde modellen en ontwikkelingstools bevat voor een veiligere, stabielere en ondersteunde productie-AI, is nu beschikbaar op Cisco's wereldwijde prijslijst.
  • Gezamenlijk gevalideerde referentiearchitecturen via Cisco Validated Designs (CVD's) maken het eenvoudig om AI-clusters op elke schaal in te zetten en te beheren in een breed scala aan gebruiksscenario's in gevirtualiseerde en gecontaineriseerde omgevingen, met zowel geconvergeerde als hypergeconvergeerde opties. CVD's voor FlexPod en FlashStack voor Generative AI Inferencing met NVIDIA AI Enterprise zullen deze maand beschikbaar zijn, en er zullen er nog meer volgen.
  • Ondersteuning van Cisco Networking Cloud:Cisco vereenvoudigde het beheer en de activiteiten van de AI-infrastructuur via zowel lokaal als cloudgebaseerd beheer met Cisco Nexus Dashboard en Cisco Intersight.
  • Digital Experience Monitoring: Met AI-workloads en data in de publieke cloud, op locatie en in meerdere datacenters, biedt ThousandEyes Digital Experience Monitoring om AI-gestuurde inzichten en geautomatiseerd herstel te bieden van problemen die zich overal in de cloud voordoen, tot on-premise netwerken.
  • Het Cisco Observability Platform maakt gebruik van AI-mogelijkheden om realtime telemetrie tussen domeinen te contextualiseren en te correleren, zodat organisaties beter de zichtbaarheid, inzichten en acties kunnen bereiken om digitale ervaringen te verbeteren.
  • Partners verminderen risico's: Nu organisaties van plan zijn AI en automatisering met succes toe te passen, zullen ze een beroep doen op Cisco's wereldwijde ecosysteem van partners om hen te adviseren, ondersteunen en begeleiden.

“Het bouwen van AI-compute-gebaseerde omgevingen kan voor organisaties een hele klus zijn en onderstreept de behoefte aan een eenvoudige, aanpasbare datacenterinfrastructuur die geoptimaliseerde prestaties levert”, zegt Vladimir Ester, chief technology officer en medeoprichter van ClusterPower. “Cisco en NVIDIA brengen de innovaties samen om bedrijven te helpen de vraag naar meer rekenkracht in het datacenter te ondersteunen en de transities naar AI te navigeren met een veilige en waarneembare infrastructuur.”

“World Wide Technology (WWT) is verheugd om te zien dat NVIDIA en Cisco middelen combineren om bewezen op Ethernet gebaseerde AI-oplossingen op de markt te brengen. Ethernet heeft de breedste schaal in ons klantenbestand, en dit partnerschap en de daaruit voortvloeiende aanbiedingen zullen ons vermogen om AI-oplossingen aan onze klanten te leveren, versnellen. Zowel Cisco als NVIDIA vormen al een belangrijk onderdeel van het AI Proving Ground- lab van WWT, waar we klanten helpen bij het selecteren en operationeel maken van AI-architecturen, zodat ze hun gegevens sneller kunnen omzetten in inzichten en actie.”

“Nu bedrijven hun bedrijven willen transformeren met AI, moeten ze de unieke eisen begrijpen die AI-workloads stellen aan de datacenterinfrastructuur, zegt Vijay Bhagavath, Vice President, Cloud & Data Center Networks bij IDC Research. “Het partnerschap tussen Cisco en NVIDIA brengt twee vertrouwde merken samen met complementaire technologieën om klanten in staat te stellen het volledige potentieel van AI te realiseren met een breed scala aan prestatie-geoptimaliseerde Ethernet-gebaseerde infrastructuur. “

Beschikbaarheid: 2Q kalenderjaar; Oplossingen verkocht via Cisco Channel-partners.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!