Wouter Hoeffnagel - 07 februari 2024

Lenovo-systemen met IGEL OS voortaan breder beschikbaar

IGEL breidt zijn samenwerking met Lenovo uit om Lenovo-systemen met een kant-en-klare installatie van het IGEL OS breder beschikbaar te maken. De Lenovo ThinkPad L14-notebooks met Gen 4 Intel- en AMD-processors, de thin client ThinkCentre Neo50q en de tiny desktop M75q zijn voortaan via Lenovo verkrijgbaar met een volledige licentie voor het IGEL OS.

Lenovo-systemen met IGEL OS voortaan breder beschikbaar image

Het IGEL OS is een veilig, op Linux gebaseerd besturingssysteem. Zijn geavanceerde IGEL Preventative Security Model is ontwikkeld ter ondersteuning van zero trust- en SASE-initiatieven die een einde maken aan kwetsbaarheden in de beveiliging van endpoints, waar cybercriminelen vaak misbruik maken. De computersystemen van Lenovo met het IGEL OS zijn geschikt voor toepassingen als VDI, DaaS, SaaS en veilig internetgebruik. Ze combineren een eersteklas gebruikservaring met probleemloos beheer. Een proefversie is hier beschikbaar.

Het besturingssysteem is volledig geïntegreerd met diverse systemen van Lenovo. Voorbeelden zijn de Lenovo Thinkpad L14-notebooks met Gen 4 Intel- en AMD-processors, de thin client ThinkCentre Neo50q thin client en de tiny desktop M75q. In de aankoopprijs van deze systemen is een volledige licentie voor het IGEL OS inbegrepen. Dit vereenvoudigt het inkoopproces via alle door Lenovo erkende wereldwijd kanalen.

Veilige toegang tot SaaS-, DaaS- en VDI-omgevingen

“IGEL en Lenovo maken het eenvoudiger voor organisaties om te profiteren van de voordelen van het IGEL OS. Dit besturingssysteem is speciaal ontwikkeld om veilige toegang te bieden tot SaaS-, DaaS- en VDI-omgevingen”, zegt Jim Airdo, senior vice president Strategic Alliances bij IGEL. “Onze hechtere samenwerking is het resultaat van onze gezamenlijke ontwikkelingsactiviteiten. Dit maakt het eenvoudiger voor organisaties om de apparatuur van Lenovo met een geïntegreerd IGEL OS aan te schaffen. Zij kunnen hiermee hun eindgebruikers het heft in handen geven en hun organisatie veilig houden met behulp van ons Preventative Security Model. Dit model brengt de beveiliging van onze gezamenlijke klanten naar een hoger niveau en vereenvoudigt het door beleidsregels aangestuurde beheer van de systemen.”

“Lenovo ziet IGEL OS als een besturingssysteem voor endpoints dat de regels van het spel verandert. Het biedt organisaties het veilige en efficiënte besturingsplatform dat zij nodig hebben om zich op te maken voor de toekomst van end user computing”, zegt Jonathan Pollock, directeur Commercial Software bij Lenovo. “Met de volledige integratie van het IGEL OS met onze brancheleidende zakelijke computersystemen, helpen we organisaties in alle delen van de wereld om effectievere beveiliging naar de computerervaring van hun werknemers te brengen. Daarnaast bieden we de IT-afdelingen die hen van ondersteuning voorzien meer beheergemak en grip op zaken.”

'Veilig en productief vanuit huis werken'

De Duitse verzekeraar Debeka koos voor Lenovo ThinkPad-notebooks met IGEL OS. “Dankzij integratie van Lenovo ThinkPad-notebooks en het IGEL OS konden we in korte tijd 2.000 medewerkers de mogelijkheid bieden om veilig en productief vanuit huis te werken”, zegt Thomas Alt, deputy head Infrastructure-as-a-Service bij Debeka, een vooraanstaande Duitse verzekeraar. “Deze ‘IGELbooks’ bieden onze medewerkers de vrijheid om vanuit elke locatie te werken met krachtige zakelijke computersystemen die speciaal zijn ontwikkeld voor het bieden van uiterst veilige toegang tot virtuele omgevingen. Onze IT-afdeling kan deze systemen nu makkelijker dan ooit beheren.” Een casestudy over dit project is hier te vinden.

De systemen van Lenovo met het IGEL OS zijn per direct verkrijgbaar via alle door Lenovo erkende kanalen. De systemen zijn ook te zien tijdens NerdioCon 2024 in Punta Cana in de Dominicaanse Republiek. Dit evenement vindt plaats van 12 tot en met 16 februari.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!