Witold Kepinski - 06 februari 2024

Cisco biedt nieuwe security en AI toepassingen

Cisco, speler op het gebied van netwerken en beveiliging, heeft tijdens Cisco Live 2024 in Amsterdam RAI nieuwe mogelijkheden en technologieën geïntroduceerd in zijn netwerkportfolio die zijn ontworpen om een ​​meer uniforme en geïntegreerde aanpak voor het beheren en beveiligen van klantnetwerken.

Cisco biedt nieuwe security en AI toepassingen image

IT-organisaties kijken naar hun technologieleveranciers om drie kernprioriteiten in hun netwerkactiviteiten aan te pakken: beveiliging, automatisering en een uniforme digitale ervaring voor hun eindgebruikers, dingen en applicaties. Nu deze zelfde bedrijven AI-aangedreven technologieën willen inzetten, is de behoefte aan een diepgaand begrip van de end-to-end-ervaring alleen maar gegroeid.

"De toekomst van AI hangt af van het netwerk en de toekomst van het netwerk hangt af van AI", zegt Jonathan Davidson , EVP en GM, Cisco Networking. "Met Cisco Networking Cloud is de dataset die deze AI voedt afkomstig van meer dan een miljard eindpunten. Geen enkele andere netwerkleverancier beschikt over meer of betere intelligentie om netwerkactiviteiten op elke schaal te vereenvoudigen en te beveiligen voor een betere gebruikerservaring."

Veilig netwerken

Gebruikers hebben een veilige netwerkoplossing nodig die een gedeeld beeld biedt over hun hele netwerk, en een schaalbare manier om overal beveiligingsbeleid af te dwingen, zonder hun altijd actieve, geoptimaliseerde gebruikerservaring in gevaar te brengen. Om aan de behoeften van hun gebruikers te voldoen, introduceert Cisco nieuwe Cisco Networking Cloud-innovaties:

  • Nieuwe integraties met Cisco Secure Access: Cisco benadrukt de toewijding van Cisco om klanten de tools te bieden om netwerk- en beveiligingsteams dichter bij elkaar te brengen en introduceert diepere integraties tussen Cisco Networking- en Security Cloud-platforms. Deze innovaties met Cisco Secure Access, Cisco's Secure Services Edge (SSE)-oplossing, zorgen voor een uniforme benadering van netwerk- en beveiligingsbeheer en geautomatiseerde monitoring van de digitale ervaring, waardoor inzichten worden verkregen uit netwerk-, apparaat- en applicatieprestatiestatistieken. Deze integraties zijn vandaag beschikbaar met Cisco Catalyst SD-WAN en ThousandEyes.
  • Verbeterde beveiligingsrapportage voor OT-middelen : industriële organisaties kunnen nu het Security Posture-rapport gebruiken voor uitgebreide details over de inventarissen van OT-middelen, de belangrijkste kwetsbaarheden en de hoogste cyberrisico's om het aanvalsoppervlak te helpen verkleinen. Deze functies zijn beschikbaar bij Cisco Cyber ​​Vision en als onderdeel van onze robuuste industriële routers, switches en firewalls.

Vereenvoudigde bewerkingen

Om te demonstreren hoe Cisco zijn beheerplatforms blijft convergeren en werkt aan een uniforme portfolio-ervaring, introduceert Cisco:

  • Cloudmonitoring voor Catalyst Wireless: voor het eerst geïntroduceerd als een mogelijkheid voor Catalyst-switching, kunnen klanten nu geselecteerde draadloze Catalyst-apparaten bekijken en beheren in het Meraki-dashboard. Deze nieuwe mogelijkheid geeft Cisco-klanten een compleet, door de cloud beheerd overzicht van hun toegangsnetwerken. Cloud Monitoring voor Catalyst Wireless ondersteunt de Catalyst 9800 Wireless Controllers en de meeste Catalyst Wi-Fi 5 Wave 2, Wi-Fi 6 en Wi-Fi 6E toegangspunten.
  • Catalyst 9300-M cloud-beheerde switchmodellen: Cisco zet zijn reis naar één enkele, uniforme hardware-architectuur voort met de nieuwe Catalyst 9300-M-switches die native vanaf het Meraki-dashboard zullen worden beheerd. Dit is de eerste stap in de evolutie naar volledig cloudbeheer voor het Catalyst-switchingportfolio.

Verbeter AI met schaalbare infrastructuur

Cisco onthult ook nieuwe technologieën om klanten te helpen de adoptie van AI te versnellen door de juiste infrastructuur voor de juiste gebruiksscenario’s te bieden.

  • Cisco UCS X-Series Direct : Een uitbreiding van Cisco's toonaangevende en bekroonde UCS X-Series Modular System, de nieuwe Cisco X-Series Direct is gebouwd voor omgevingen waar klanten connectiviteit en rekenkracht aan de edge nodig hebben om meer applicaties te ondersteunen minder infrastructuur.
  • Cisco AI Validated Designs: Cisco breidt zijn aanbod van geconvergeerde en hypergeconvergeerde gevalideerde ontwerpen uit om nieuwe gebruiksscenario's aan te pakken, waarbij gebruik wordt gemaakt van onlangs aangekondigde Cisco Validated Solutions en AI/ML-blauwdruk voor datacenternetwerken. Deze ontwerpen kunnen AI/ML-implementaties versnellen en risico’s minimaliseren door klanten te helpen bij het bouwen van krachtige computer- en datacenternetwerkstructuren met automatisering en zichtbaarheid op maat voor een verscheidenheid aan AI-gestuurde zakelijke gebruiksscenario’s.
Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!