Witold Kepinski - 06 februari 2024

Cisco Motific ondersteunt bij Generative AI implementaties

Cisco heeft Motific aangekondigd, Cisco's eerste SaaS-product dat betrouwbare generatieve AI (GenAI)-implementaties in organisaties mogelijk maakt. Motific, voortgekomen uit Outshift, Cisco's incubatiebedrijf, biedt een centraal overzicht van het gehele GenAI-traject, waardoor centrale IT- en beveiligingsteams snel betrouwbare GenAI-mogelijkheden in hun organisaties kunnen leveren met controle over gevoelige gegevens, beveiliging, verantwoorde AI en kosten. Dit wordt gemeld tijdens het Cisco Live 2024 event in Amsterdam RAI.

Cisco Motific ondersteunt bij Generative AI implementaties image

Sinds de uitbreiding en de breedte van de toegang tot GenAI heeft 97% van de bedrijven gemeld dat de urgentie om door AI aangedreven technologie in te zetten is toegenomen . Veel organisaties worden echter geconfronteerd met uitdagingen om ervoor te zorgen dat de gebruikte AI betrouwbare, gebruiksspecifieke gegevens bevat die voldoen aan het beleid van de organisatie. Een van de grootste hindernissen waarmee organisaties worden geconfronteerd, is de mogelijkheid om GenAI-applicaties en -oplossingen af ​​te stemmen op kennisbanken en gegevensbronnen die zijn afgestemd op hun specifieke gebruiksscenario's. Actuele en schone data zijn van cruciaal belang om effectief te kunnen werken en kunnen worden bereikt via technieken als Retrieval Augmented Generation (RAG).

Het is voor bedrijven tijdrovend om GenAI-assistenten en API’s aan te bieden en te beheren, modellen van verschillende providers te integreren en talent in te huren om het proces te beheren. In plaats daarvan zoeken ze naar een product dat hun AI-implementaties kan versnellen met minimale investeringen. Motific, een model- en leveranciersonafhankelijk product, ondersteunt het hele GenAI-traject, van beoordeling, via experimenten tot productie. Met Motific kunnen klanten:

  • Implementeer GenAI sneller en effectiever: Motific verkort de implementatietijd van GenAI van maanden naar dagen met compliancecontroles voor overmatig gebruik, overschrijding van uitgaven en integratie van organisatiespecifieke gegevensbronnen. Met slechts een paar klikken configureert Motific automatisch assistenten, geabstraheerde API's en RAG op organisatiebrede gegevensbronnen en basismodellen, terwijl het optimale nauwkeurigheid, kosten, beveiliging en toegangscontrole levert.
  • Verminder risico's en zorg voor voortdurende naleving: Motific biedt ingebouwde beleidscontroles die organisaties binnen enkele dagen kunnen gebruiken of aanpassen, waardoor bedrijven voorzieningen kunnen treffen op basis van hun eigen interne beleid. Deze geautomatiseerde controles zijn gebouwd voor gevoelige gegevens zoals persoonlijk identificeerbare informatie (PII), beveiliging zoals snelle injectie en toegangscontroles, en vertrouwensgerelateerde risico's zoals toxiciteit en hallucinaties. Het platform biedt bedrijfscontroles voor beveiliging, gevoelige gegevens en betrouwbaarheid waarmee problemen of risico's tussen gebruikersinvoer en Large Language Model (LLM)-reacties nauwkeurig kunnen worden gedetecteerd en beperkt.
  • Volg het rendement op uw investering (ROI) en bedrijfsinzichten terwijl u de kosten optimaliseert: Motific volgt bedrijfsprocessen en snelle gebruiksinformatie met ROI- en kostenanalyse, inclusief geconsolideerde monitoring-audittrail en het volgen van belangrijke statistieken van alle gebruikersverzoeken. Het product schrikt schaduw-AI-gebruik in organisaties af door inzicht te bieden in het gebruik van niet-goedgekeurde GenAI-mogelijkheden van derden en door IT-beheerders te helpen bij het bieden van organisatorisch compatibele alternatieven. Motific kan ook kostenbegrotingen en -schattingen opstellen om op hol geslagen uitgaven te voorkomen.

"Cisco versnelt zijn productaanbod voor klanten in de generatieve AI-ruimte snel om te voldoen aan de groeiende eisen van ondernemingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en beveiligingscompliance", zegt Vijoy Pandey , Senior Vice President, Outshift by Cisco. "Motific versnelt de tijd die een onderneming besteedt aan het gebruik en de implementatie van GenAI door de risico's vooraf te beperken en teams in staat te stellen sneller te innoveren."

Beschikbaarheid:
Motific is gemaakt op basis van Outshift, de interne incubatiemotor van Cisco. Motific zal beschikbaar zijn als preview op Cisco Live EMEA en zal algemeen beschikbaar zijn in juni 2024. Klanten kunnen de Motific-webpagina bezoeken voor meer informatie of een afspraak maken om met het team te spreken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!