Witold Kepinski - 08 februari 2024

Steven Long leidt Lenovo Intelligent Devices Group - IDG

Lenovo heeft de benoeming aangekondigd van Steven Long als de nieuwe Senior Vice President van het commerciële segment Intelligent Devices Group (IDG), met ingang van 26 februari 2024. De komst van Long komt op een cruciaal punt in Lenovo’s transformatietraject en brengt een schat aan ervaring en expertise voor de functie. Hij treedt in de rol die voorheen werd vervuld door Marco Andresen, die zijn leiderschapspositie als Chief Operating Officer voor Lenovo's IDG zal voortzetten.

Steven Long leidt Lenovo Intelligent Devices Group - IDG image

In zijn nieuwe rol bij Lenovo zal Long toezicht houden op de end-to-end commerciële activiteiten van IDG, inclusief strategie en winst- en verliesverantwoordelijkheden. Hij zal leiding geven aan de holistische activiteiten van het commerciële segment, zoals het dagelijks management, het luisteren naar en het opnemen van de stem van de klant, en ervoor zorgen dat commerciële klantfeedback en gebruikersinzichten centraal staan ​​in bedrijfsstrategieën en -beslissingen, terwijl ze aansluiten bij bredere algemene doelstellingen. Zijn team zal op de mondiale markten samenwerken om productstrategieën en roadmaps te definiëren. Bovendien zal Lenovo onder zijn leiding de groei verder stimuleren op gebieden als OEM, onderwijs, slimme samenwerking en cyberbeveiliging. Long zal deel uitmaken van het IDG Senior Leadership Team, rechtstreeks rapporteren aan de Lenovo IDG President, Luca Rossi, en zal verhuizen van Singapore naar Raleigh, North Carolina.

“Steve's bewezen staat van dienst bij Intel, gecombineerd met zijn diepgaande kennis van de technologiesector, maakt hem de ideale leider om ons commerciële segment te sturen”, aldus Luca Rossi, president van IDG bij Lenovo. “Onder het nieuwe leiderschap van Steve verwachten we onze commerciële activiteiten nog verder te kunnen versnellen om de winstgevendheid, het concurrentievermogen en onze positie in het AI-tijdperk te vergroten.”

Terugkijkend op zijn nieuwe rol merkte Steven Long op: “Ik ben diep geïnspireerd door Lenovo's toewijding aan innovatie en het stimuleren van intelligente transformatie voor zijn klanten. De commerciële producten en oplossingen van Lenovo spelen een cruciale rol in deze visie, vooral voor bedrijven die voorop lopen op het gebied van zakelijke en opkomende technologieën. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de missie van Lenovo en ervoor te zorgen dat we in dit dynamische tijdperk van AI voldoen aan de technologische behoeften en verwachtingen van onze klanten en deze zelfs overtreffen.”

Long's carrière beslaat bijna 24 jaar bij Intel, waar hij talloze leiderschapsrollen heeft bekleed. Hij speelde een belangrijke rol bij het aansturen van de activiteiten van Intel in de regio Azië-Pacific en Japan, waarbij hij aanzienlijk bijdroeg aan nieuwe inkomstenstromen en bedrijfsgroei. De ervaring van Long omvat onder meer het leiden van de wereldwijde verkoop voor Intel's grootste business unit, de Client Compute Group, en het vervullen van cruciale rollen in de regio Latijns-Amerika en het Amerikaanse verkoopteam voor Global Accounts.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!