Jeroen Bordewijk - 09 februari 2024

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Channel Manager of the Year 2023?

Wat is het Nederlandse IT-kanaal zonder channel managers? Het zijn tenslotte de mensen die zorgen dat partnerships ontstaan en dat partijen samen mooie dingen maken. Maar wie slaagde daar in 2023 het beste in? Wie volgt Commvault's Mark Boeijen op als Channel Manager of the Year?

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Channel Manager of the Year 2023? image

Wie was in 2023 dé Channel Manager of the Year? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen

De genomineerden in deze categorie zijn:

Aat van de Polder beweegt soepel tussen vendoren en resellers, precies zoals je van een Director Business Development bij een distributeur als Flex IT verwacht. Onvermoeibaar en voortdurend op zoek naar innovatie bouwt en onderhoudt hij robuuste relaties. Van de Polders vermogen om de behoeften en uitdagingen van beide partijen te begrijpen, te communiceren en op te lossen heeft het Nederlandse IT-kanaal 'getransformeerd', zeggen de mensen die hem nomineren. Aat van de Polder wordt gezien als de 'architect' van HP Approved Selection by Flex IT, een productlijn met louter refurbished hardware. Van de Polder, sinds april 2021 werkzaam bij Flex IT, werkte dan ook lange tijd voor Infotheek, de grootste circulaire IT-specialist van Europa.

Bo van Dael is sinds mei 2022 Partner Account Manager bij softwareleverancier Juniper Networks, maar was ook daarvoor al een vertrouwd gezicht in het Nederlandse IT-kanaal. Van Dael wordt gewaardeerd als iemand die voor klanten 'een veilige haven creëert', lezen we in de toelichtingen bij haar nominatie. Ze blinkt uit in onderhandelen, informeren en ondersteunen, maar wordt vooral geroemd als iemand die met partners meedenkt. Haar aanpak is uniek en haar no-nonsense houding en voortdurende drang om te helpen, informeren en ondersteunen worden bewonderenswaardig genoemd. Bo van Dael, eerder werkzaam voor onder andere Arrow ECS, 'belichaamt de kracht en de toewijding die nodig zijn om een verschil te maken in de IT-wereld', zeggen haar fans.

Hans Claeskens is Senior Channel Sales Director bij Sophos Benelux, producent van beveiligingssoftware. Met meer dan tien jaar ervaring in de IT-sector heeft Claeskens zich bewezen als iemand die weet hoe je de beste securityoplossingen levert aan partners en (eind)klanten. Hij wordt bovendien gezien als een uitstekende trainer en mentor voor de sales professionals in zijn team. Mensen noemen Claeskens volhardend, een echte 'people manager' en toegewijd aan het bedrijf Sophos én het kanaal. Hij staat altijd 'aan', luistert goed naar iedereen en staat open voor nieuwe ideeën. De Vlaming Hans Claeskens, die studeerde aan de AP Hogeschool Antwerpen, werkt sinds 2013 voor Sophos.

Mark Roubos is genomineerd vanwege zijn 'uitzonderlijke prestaties' en de 'toewijding' die hij aan de dag legt in zijn functie als Sales Director Benelux bij Kepler Vision Technologies, het Amsterdamse softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in AI-oplossingen voor de zorgsector. Volgens zijn bewonderaars onderscheidt hij zich met 'uitmuntende, verbindende kwaliteiten' en door een 'uitzonderlijk strategisch inzicht'. 'Roubos begrijpt de complexiteit van het hedendaagse zorglandschap, is proactief, weet hoe je sterke relaties opbouwt en ontwikkelde succesvol strategieën om samen met partners te groeien', klinkt het lovend. Mark Roubos studeerde aan de Hogeschool Rotterdam en werkte eerder bij onder meer Kaspersky.

Ton-Pieter Lenderink bouwde de afgelopen jaren het partner-ecosysteem van Nutanix flink uit. Als Manager Channel OEM & Alliances bij de marktleider in HCI-virtualisatieplatformen werkt hij nauw samen met Nutanix-partners, en dat gaat verder dan adviseren alleen. Lenderink staat bekend als iemand die altijd bereikbaar is en (daardoor) buitengewoon sterk is in het bouwen van ecosystemen en relaties tussen organisaties. Samen met Channel Marketing Manager Arouna Cranssen-Ederzeel is Lenderink initiatiefnemer van de 'Tech Partner Update' sessies voor Nutanix-partners in de Benelux, die zich mogen verheugen in een toenemende belangstelling en een groot enthousiasme bij deelnemers. Ton-Pieter Lenderink werkte tussen 2015 en 2021 bij HPE.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!