Wouter Hoeffnagel - 08 februari 2024

Duitse rechter: Oudere Intel-CPU's schenden patenten van R2 Semiconductor

Intel maakt inbreuk op patenten van R2 Semiconductor, oordeelt een Duitse rechtbank. Het legt de verkoop van een aantal oudere Intel-CPU's aan banden. Intel gaat in beroep tegen de uitspraak.

Duitse rechter: Oudere Intel-CPU's schenden patenten van R2 Semiconductor  image

Het oordeel is afkomstig van de regionale rechtbank in Düsseldorf. Deze oordeelt dat Intel inbreuk maakt op patenten van R2 Semiconductor op het gebied van spanningsregelaars in onder meer de Ice Lake-, Ice Lake Xeon-, Tiger Lake- en Alder Lake-CPU's van het bedrijf. In alle gevallen gaat het daarbij om verouderde processors.

Geen impact op nieuwere CPU's

Een bron meldt aan de Financial Times dat de uitspraak geen impact heeft op nieuwere CPU's van Intel. De verkoop van deze processors wordt naar verwachting dan ook niet aan banden gelegd. Wel kan het oordeel van de rechter leiden tot een verkoopverbod op bepaalde producten van derde partijen die chipsets gebruiken.

Intel zegt teleurgesteld te zijn in de uitspraak en wil in hoger beroep gaan. Het stelt dat R2 een lege vennootschap lijkt te zijn die zich uitsluitend richt op het voeren van rechtszaken en genereren van inkomsten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!