Witold Kepinski - 09 februari 2024

Michael Guschlbauer is herbenoemd tot Bechtle AG Executive Board

De Raad van Commissarissen van Bechtle AG heeft Michael Guschlbauer, COO, IT System House & Managed Services, eerder dan gepland herbenoemd, waardoor zijn ambtstermijn wordt verlengd tot 31 december 2028.

Michael Guschlbauer is herbenoemd tot Bechtle AG Executive Board image

Michael Guschlbauer en CEO Dr. Thomas Olemotz zijn beiden lid van de Bechtle AG Executive Board sinds 2009 bevestigt de Raad van Commissarissen daarmee de balans tussen ervaring en nieuwe kracht die werd geïntroduceerd met de eerste benoeming van Konstantin Ebert op 1 januari 2024 en de daaropvolgende uitbreiding van de raad van bestuur naar vier personen door de benoeming van Antje Leminsky op 01 februari 2024. “Ik ben erg blij dat we, na 15 jaar van perfecte stabiliteit, recente vacatures hebben kunnen vervullen en tegelijkertijd waardevolle ervaring in het bestuur hebben behouden. Beide zijn een bewijs van het bedrijf en zijn consistente focus op een succesvolle toekomst”, zegt Klaus Winkler, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bechtle AG.

Zijn herbenoeming als COO is de derde contractverlenging op rij voor Michael Guschlbauer, 59 jaar oud, die zijn carrière bij Bechtle in januari 2008 begon als Executive Vice President, verantwoordelijk voor Managed Services, voordat hij een jaar later toetrad tot de Raad van Bestuur, waar hij toezicht hield op het IT-systeem. Segment Huis & Managed Services. “Ik ben de Raad van Commissarissen zeer dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik kijk ernaar uit om samen met ons uitstekende team bij Bechtle te blijven op zijn unieke pad van succes, terwijl we blijven werken aan onze eigen transformatie om de toekomstige eerste IT-partner bij uitstek voor onze klanten te blijven”, zegt Michael Guschlbauer.

Een succesvol trackrecord

Onder zijn leiding is het grootste IT-systeemhuis van Duitsland met succes uitgegroeid tot een aanbieder van IT-oplossingen en heeft het zijn serviceactiviteiten aanzienlijk versterkt, inclusief de ontwikkeling van een multi-cloudplatform ondersteund door de eigen Service Factory van het bedrijf, en een voortdurende uitbreiding van zijn oplossingenportfolio. meest recentelijk door de toevoeging van AI-toepassingen. De ambtstermijn van Michael Guschlbauer vormde ook de achtergrond voor een aanzienlijke bedrijfsgroei bij zowel de publieke sector als de meer traditionele MKB-accounts van Bechtle, evenals een steeds duidelijker wordende onderneming in internationale projecten met grote accounts. Het System House & Managed Services-segment heeft onder zijn leiding een dramatische groei doorgemaakt – niet in de laatste plaats door 44 overnames in de DACH-regio – en een meer dan vervijfvoudiging van het bedrijfsvolume sinds zijn aantreden. In dezelfde periode is het aantal werknemers gegroeid van 3.450 naar 11.886 mensen – ongeveer 80 procent van het totale personeelsbestand van Bechtle.

De Raad van Bestuur van Bechtle AG bestaat uit CEO Dr. Thomas Olemotz, evenals COO's Konstantin Ebert, Michael Guschlbauer en Antje Leminsky.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!