Witold Kepinski - 09 februari 2024

Reinier Hendriks wordt CEO Fairphone

Fairphone, de Nederlandse fabrikant van ethische smartphones, kondigt met trots de benoeming aan van Reinier Hendriks tot nieuwe CEO. Reinier brengt met ruim 20 jaar ervaring commerciële focus en commitment aan duurzaamheid, waarmee hij Fairphone naar de toekomst zal leiden.

Reinier Hendriks wordt CEO Fairphone image

Met een carrière van meer dan twintig jaar en een uitgebreide achtergrond in telecommunicatie, technologie en financiële dienstverlening brengt Reinier Hendriks een schat aan ervaring met zich mee. Reinier bekleedde verschillende leidinggevende posities bij gerenommeerde bedrijven, waaronder Vodafone en KPN, en liet zien dat hij in staat is om te navigeren en te gedijen in concurrerende internationale markten. In zijn vorige functie als Group Managing Director van LeasePlan Corporation hield Reinier toezicht op de snelle uitbreiding van de organisatie, met een speciale focus op de overgang naar elektrische voertuigen. Deze ervaring onderstreept zijn strategische visie en bereidheid om Fairphone naar nieuwe hoogten te leiden in deze nieuwe groeifase.

De nieuwe CEO treedt toe tot Fairphone na een cruciaal jaar voor het bedrijf, waarin het tien jaar ethische innovatie vierde en een substantiële investering van €49 miljoen ontving van verschillende vooruitstrevende impact investeerders. Deze kapitaalinjectie stelt Fairphone in staat zijn groeitraject te versnellen en tegelijkertijd zijn kernmissie, het stimuleren van eerlijkere elektronica wereldwijd, voort te zetten.

Eelco Blok, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Fairphone, spreekt zijn vertrouwen in de benoeming uit: "We heten Reinier van harte welkom als nieuwe CEO van Fairphone. We zijn ervan overtuigd dat hij over de ervaring en vastberadenheid beschikt die nodig zijn om de overgang van Fairphone van een scale-up naar een volwassen, bloeiende onderneming te begeleiden. Met Reinier's internationale inzicht en commerciële visie zal Fairphone de industrie blijven transformeren en beïnvloeden om transparanter, eerlijker en duurzamer te worden.”

Reinier Hendriks over zijn nieuwe rol: "Ik ben vereerd dat ik ben aangesteld om de nieuwe CEO van dit bedrijf te worden. Met een unieke reputatie in de tech industrie heeft Fairphone laten zien dat verandering echt in ieders hand ligt. Samen met het geweldige Fairphone team zal ik me erop richten om onze impactambities en invloed verder te vergroten door consumentgerichte groei te stimuleren en een veerkrachtige, toekomstbestendige organisatie op te bouwen."

De CFO en Interim CEO van Fairphone, Noud Tillemans, heeft besloten Fairphone te verlaten om nieuwe uitdagingen en kansen te verkennen. Fairphone waardeert de waardevolle bijdragen van Noud die het bedrijf heeft geholpen nieuwe hoogten te bereiken tijdens zijn aanstelling.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!