Redactie - 10 februari 2024

Gruwelijke details onthuld over Neuralink experimenten met apen

Terwijl Elon Musk deze week met veel fanfare aankondigde dat hij voor het eerst met succes een Neuralink-implantaat in een mens heeft geplaatst, onthult DailyMail.com schokkende details over de gruwelijke dierproeven die aan dit project ten grondslag liggen.

Gruwelijke details onthuld over Neuralink experimenten met apen image

Uit documenten die in handen zijn van DailyMail.com blijkt dat Neuralink, het hersenimplantaatbedrijf van Musk, minstens 1.500 dieren heeft gedood, waaronder apen, schapen en varkens. De apen in het Neuralink-laboratorium werden onderworpen aan "extreem lijden", met operaties aan hun schedels die tot tien keer werden herhaald. Na de operaties werden de apen afgemaakt.

Een van de meest schokkende details is dat Neuralink "Bioglue" gebruikte om gaten in de hoofden van de apen te dichten. Dit lijmsoort is niet goedgekeurd voor gebruik bij mensen en kan leiden tot ernstige complicaties, waaronder infecties en ontstekingen.

De documenten komen van de Universiteit van Davis in Californië, die van 2017 tot 2020 samenwerkte met Neuralink. De universiteit stopte de samenwerking nadat er zorgen waren gerezen over het dierenwelzijn.

Deze onthullingen zullen ongetwijfeld de ethische vragen over Neuralink en de ontwikkeling van hersenimplantaten in het algemeen verder aanwakkeren. Dierenrechtenorganisaties eisen een onmiddellijk onderzoek naar de praktijken van Neuralink.

Reactie Neuralink

Neuralink heeft in een reactie aan DailyMail.com de beschuldigingen van dierenmishandeling ontkend. Het bedrijf stelt dat alle experimenten werden uitgevoerd in overeenstemming met de wetten en richtlijnen voor dierenwelzijn.

Het is onduidelijk wat de impact van deze onthullingen zal zijn op de toekomst van Neuralink. Het bedrijf heeft nog geen toestemming van de Amerikaanse FDA om zijn implantaten in mensen te testen. 

Neuralink eerder in het nieuws toen bleek dat Musk twee kinderen had verwekt bij Shivon Zilis, een leidinggevende bij het bedrijf.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!