Witold Kepinski - 10 februari 2024

Capgemini en Mistral AI werken nauwer samen

Capgemini heeft een nieuwe alliantie-partnerschapsovereenkomst aangekondigd met Mistral AI. Samen zullen Capgemini en Mistral AI zich richten op het versnellen van de evolutie naar een meer toegankelijke, veelzijdige en kosteneffectieve generatieve AI-implementatie op schaal.

Capgemini en Mistral AI werken nauwer samen image

Capgemini wil zijn uitgebreide portfolio van wereldwijde klanten helpen grotere waarde op de lange termijn te realiseren en hun generatieve AI-gebruiksscenario's te versnellen door de zeer efficiënte basismodellen van Mistral AI in hun bredere generatieve AI-architectuur te integreren.

Dankzij dit nieuwe partnerschap zullen de klanten van Capgemini niet alleen profiteren van de toonaangevende capaciteiten van het bedrijf op het gebied van data en AI, de breedte van generatieve AI-diensten en diepgaande branche-expertise, maar ook van de revolutionaire generatieve AI-modellen van Mistral AI. Mistral AI verandert het spel voor organisaties die hun bedrijf willen transformeren, door een breed scala aan AI-modellen te ontwikkelen die kostenefficiënter zijn en momenteel beter presteren dan de meeste alternatieven in de branche. Door gebruik te maken van de technologie van Mistral AI wil Capgemini generatieve AI toegankelijker maken voor bedrijven die meerdere gebruiksscenario's willen aanpassen en inzetten voor een groot aantal gebruikers, en dat met een lagere CO2-voetafdruk.

De fundamentele grote taalmodellen (LLM's) van Mistral AI zijn een transformatieve kracht voor innovatie. Gevestigd in Frankrijk en met een team van geavanceerde AI-wetenschappers in heel Europa, bieden de AI-modellen van Mistral ongeëvenaard maatwerk en zijn ze voorgeschoold voor robuuste meertalige competenties – een belangrijke vereiste voor mondiale organisaties vandaag de dag. Samen zijn Capgemini en Mistral AI uitzonderlijk goed gepositioneerd om tegemoet te komen aan de specifieke zakelijke behoeften van klanten, vooral in sterk gereguleerde en gevoelige sectoren, zoals de financiële dienstverlening, lucht- en ruimtevaart en defensie, nutsbedrijven en telecombedrijven, en de publieke sector.

Arthur Mensch, medeoprichter en CEO van Mistral AI zei: “Mistral AI heeft een missie om generatieve AI vooruit te helpen en alleen door samenwerking met gelijkgestemde visionairs kunnen we de verspreiding van deze wereldveranderende technologie versnellen. Implementatie op grote schaal is een van de grootste belemmeringen voor de wijdverspreide adoptie van generatieve AI, en onze samenwerking met Capgemini betekent dat vooruitstrevende organisaties van elke omvang onze rekenefficiënte, krachtige AI-modellen kunnen aanpassen aan toepassingen in de echte wereld.”

Fernando Alvarez, Chief Strategy and Development Officer bij Capgemini en lid van de Group Executive Board, zei: “Duurzame bedrijfstransformatie vereist het vermogen om te schalen, en voor generatieve AI betekent dit efficiënte, goed presterende open modellen met kleinere rekengrootte en installaties met een lagere CO2-voetafdruk. Samen met Mistral AI zal Capgemini helpen de AI-revolutie te leiden, waardoor organisaties van elke omvang aanzienlijke bedrijfswaarde kunnen realiseren uit deze technologie die de wereld waarin we leven opnieuw zal definiëren en de dubbele transitie naar een digitale en duurzame economie zal versnellen.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!