Witold Kepinski - 10 februari 2024

Crypto platform Kraken krijgt VASP-registratie van De Nederlandsche Bank

Crypto platform Kraken meldt een VASP-registratie te hebben verkregen van De Nederlandsche Bank (DNB), wat een nieuwe mijlpaal betekent in zijn Europese groeistrategie.

Crypto platform Kraken krijgt VASP-registratie van De Nederlandsche Bank image

Kraken meldt in een blog: 'Deze registratie stelt ons in staat uit te breiden naar een belangrijke Europese markt en onze toonaangevende producten aan Nederlandse klanten aan te bieden. We streven ernaar om ons bedrijf te laten groeien in overeenstemming met de Europese regelgeving en hebben het afgelopen jaar een aantal registraties verkregen. Naast Nederland hebben we registraties in Spanje, Italië en Ierland en streven we actief naar registraties in andere Europese markten.

“Met de toevoeging van de Nederlandse VASP-registratie blijft onze Europese groeistrategie versnellen”, aldus Brian Gahan, Managing Director Europa voor Kraken. “We zien veel kansen om ons aanbod te introduceren bij zowel particuliere klanten als professionele handelaren in Nederland en in heel Europa. Of het nu gaat om bestaande crypto-investeerders of mensen die voor het eerst crypto willen kopen, Kraken is een topkeuze met een zeer concurrerend aanbod dat blijft groeien.”

Nederland heeft een levendige startup- en technologiesector, een sterke financiële dienstverleningssector en het hoogste percentage fintech-adoptie onder de ontwikkelde economieën. Het heeft ook een van de hoogste crypto-adoptiepercentages in Europa: ongeveer 20% van de Nederlandse burgers bezit crypto.

Als gevolg hiervan zien wij Nederland als een strategisch belangrijke markt voor zijn Europese groeistrategie, zoals blijkt uit onze voorgenomen overname van de Nederlandse cryptomakelaar BCM , die in oktober 2023 werd aangekondigd.

Voorafgaand aan de geplande implementatie van het EU-regelgevingskader voor markten in crypto-activa (MiCA), hebben we onze investeringen in de langetermijngroei van de crypto-industrie in de regio versneld. Het Europese landschap is zeer gefragmenteerd; De verwachting is dat stijgende kosten en toenemende concurrentie de consolidatie zullen stimuleren.

Door onze financiële en operationele middelen optimaal te benutten, willen we ons marktaandeel de komende jaren vergroten. Via ons uitgebreide productaanbod krijgen klanten toegang tot meer dan 200 digitale activa, marktleidende liquiditeit, superieure beveiligingsnormen en 24/7/365 live klantenondersteuning.'

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!