Hans Steeman - 16 februari 2024

Graid Technology optimaliseert RAID van PC tot cloud met SupremeRAID

RAID is al 50 jaar een technologie die gebruikt wordt om data op opslagmedia te beschermen Nu flash steeds populairder wordt, is een verbetering nodig om de performance van RAID niet belemmerend te laten zijn voor het gebruik van flash storage technologie. Tom Paquette, SVP&GM NA/EMEA/ANZ/India van de in 2021 opgerichte startup Graid Technology uit Santa Clara, legde tijdens de IT Press Tour uit hoe Graid Technology dat dilemma oplost. Graid Technology levert een op een Nvidia GPU gebouwde RAID-kaart die aan de rand van het netwerk zijn werk doet.

Graid Technology optimaliseert RAID van PC tot cloud met SupremeRAID image

Tom: “In tegenstelling tot traditionele RAID-kaarten die rechtstreeks op opslagschijven worden aangesloten, zijn Graid's SR- of SupremeRAID-producten PCIe-verbonden co-processoren op het moederbord van de host en bevinden ze zich niet in het gegevenspad. Daarmee elimineren ze een belangrijke bottleneck. Aangezien NVMe SSD's een cruciale rol spelen in cloud-, core- en edge-infrastructuur, is de vraag naar verbeterde gegevensbescherming zonder afbreuk te doen aan de prestaties evident. De SupremeRAID SR-1001 voorziet in deze behoefte door de beste prestaties in zijn klasse en waterdichte gegevensbescherming te realiseren, terwijl de doorvoer, parallelliteit en vertraging (latency) worden geoptimaliseerd, waardoor perfecte prestaties aan de edge worden gegarandeerd."

Graid Technology claimt dat de prestaties ten opzichte van oudere RAID-kaarten, zoals de 9600- en 9500-systemen van Broadcom, in absolute zin aanzienlijk hoger zijn. Dat neemt niet weg dat de de SR-1001-kaarten qua performance iets minder presteren dan de 9600-implementatie van Broadcom, maar men maakt dit goed met een aanzienlijk betere sequentiële data doorvoer.

De SupremeRAID-kaarten zijn ook aanmerkelijk beter dan de softwarematige RAID-producten, die CPU-cycles van hostservers gebruiken voor RAID-pariteitsberekeningen en door die belasting de algehele prestaties van servertoepassingen flink kunnen beperken.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!