Witold Kepinski - 12 februari 2024

IGEL introduceert nieuw MSP Partner Program

IGEL, aanbieder van een veilig en toekomstbestendig besturingssysteem voor endpoints, onthult een nieuw partnerprogramma voor managed service providers (MSP’s). Het introduceert daarnaast nieuwe managed service-modellen voor het IGEL Platform, dat eindgebruikers veilige toegang biedt tot VDI-, DaaS- en SaaS-omgevingen.

IGEL introduceert nieuw MSP Partner Program image

Het MSP Partner Program is bedoeld voor managed service providers die veilige beheerde endpoints aan hun klanten willen bieden. Het biedt hen gebruiksgemak, flexibiliteit en kostenefficiëntie. Dankzij multi-tenant- en single tenant-opties kunnen MSP’s voorzien in de uiteenlopende behoeften van hun klanten.

Volgens data van Markets and Markets zal “de omzet in de markt voor managed services naar verwachting groeien van 275,5 miljard dollar in 2023 naar 372,6 miljard dollar in 2028. Cloud computing, cybersecurity, databeheer en thuiswerkoplossingen zullen hoogstwaarschijnlijk de markt domineren vanwege de vraag van organisaties naar schaalbare en veilige diensten.” IGEL komt aan deze behoefte tegemoet met de introductie van een voor MSP’s geoptimaliseerd licentiemodel voor het IGEL Platform, dat onder meer het IGEL OS en de IGEL Universal Management Suite (UMS) omvat. MSP’s kunnen daarmee hun aanbod van digitale workspaces kracht bijzetten met een moderne, veilige en kostenefficiënte dienst voor endpoints die met hun onderneming mee kan groeien.

“MSP’s hebben behoefte aan flexibele oplossingen die endpoints niet alleen beveiligen, maar ook het beheer daarvan verbeteren zonder voor extra complexiteit te zorgen of meer personeel te vereisen”, zegt Mads Skalbo, vice president Global MSP Business bij IGEL. “IGEL helpt deze MSP’s aan passende technologie, gebruiksmodellen en ondersteuning die hun endpoint-diensten naar een hoger plan brengen. Zij kunnen een groter aandeel van de snelgroeiende managed service-markt veroveren door gebruik te maken van het enige besturingssysteem voor endpoints met een Preventative Security Model™. Dit model biedt ondersteuning voor zero trust- en SASE-initiatieven die een einde maken aan kwetsbaarheden op endpoints.”

Het nieuwe partnerprogramma van IGEL staat open voor MSP’s die momenteel deelnemen aan het IGEL Velocity Partner Program. Met een ‘pay as you grow’ licentiemodel en multi-tenant en single-tenant servicemodellen biedt IGEL hen de mogelijkheid om de diensten en oplossingen af te leveren waar hun klanten het hardst om vragen. Dit is met name van nut voor MSP’s die het gebruik van hun DaaS-diensten willen bevorderen en voor MSP’s die unieke oplossingen aanbieden voor verticale markten zoals regionale banken, tandartspraktijken en apotheken. Het partnerprogramma van IGEL voor MSP’s voorziet in een vereenvoudigd onboardingproces, automatische gebruiksrapportage en ondersteuning voor omgevingen on premise en in de cloud. Het is daarmee ideaal voor MSP’s die beheerde DaaS-, VDI- en SaaS-diensten willen aanbieden op basis van een in de praktijk bewezen oplossing die de eigendomskosten van endpoints flink reduceert.

“Als leverancier van managed Desktop as a Service (DaaS) weten we dat cybersecurity en de eindgebruikerservaring voorop moeten staan”, zegt Trevor Mansell, managing partner en vice president Managed Services bij XenTegra. “We willen gebruikmaken van de allerlaatste technologie en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te werk gaan. Met de lancering van het IGEL MSP Program kunnen we veilige beheerde endpoints beschikbaar stellen aan al onze klanten, ongeacht hun omvang.”
IGEL OS is een veilig, op Linux gebaseerd besturingssysteem dat gebruikmaakt van het geavanceerde IGEL Preventative Security Model. Dit model is ontwikkeld ter ondersteuning van zero trust- en SASE-initiatieven die een einde maken aan kwetsbaarheden op endpoints die door cybercriminelen kunnen worden misbruikt. Endpoints waarop het IGEL OS is geïnstalleerd, lenen zich bij uitstek voor toepassingen als VDI, DaaS, SaaS en veilig internetgebruik. Ze kenmerken zich door een eersteklas gebruikservaring en probleemloos beheer." 

Ga voor meer informatie naar www.igel.com/igelos.

Het IGEL MSP Partner Program staat nu open voor gekwalificeerde partners. Ga voor meer informatie naar https://www.igel.com/velocity-partner-program of bezoek de stand van IGEL tijdens NerdioCon 2024.Dit evenement vindt plaats van 12 t/m 16 februari in Punta Cana in de Dominicaanse Republiek.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!